Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele dvojezičnost

Udruga maloljetnih branitelja protiv ćirilice u Vukovaru

vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
06.01.2013.
u 20:18

Vukovar je branilo 92 maloljetna dragovoljca, 46 ih danas više nije s nama, te stoga smatramo da imamo svako pravo prosvjedovati protiv ovog sramotnog prijedloga, koji će uznemiriti kosti hrabrih ljudi, navode u priopćenju

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije oštro se protivi najavljenom uvođenju dvojezičnih oznaka i ćiriličnog pisma u Vukovar i druge općine u kojima su Srbi zastupljeni s više od trećine stanovništva, jer je to, drže, uvreda za žrtve.

- Uvođenje dvojezičnosti u gradove i općine u kojem je u velikosrpskoj agresiji živote izgubilo na tisuće njihovih stanovnika, a za preko 300 osoba koje se vode kao nestale osobe još uvijek se traga, iz kojeg su svi oni koji nisu slijedili velikosrpsku politiku protjerani, raseljeni, u kojem su za vrijeme okupacije ubijeni mnogi nesrbi koji su ostali u gradu Vukovaru, nije korak prema poštivanju prava nacionalnih manjina nego korak prema potvrdi da se agresija i zločini isplate, korak prema novim podjelama i nesnošljivostima u gradu Vukovaru i ostalim gradovima gdje žele uvesti dvojezičnost. Vukovar je branilo 92 maloljetna dragovoljca, 46 ih danas više nije s nama, među njima je i najmlađa žrtva Ovčare, Igor Kačić, te stoga smatramo da imamo svako pravo prosvjedovati protiv ovog sramotnog prijedloga, koji će uznemiriti kosti onih hrabrih ljudi koji su braneći Vukovar od velikosrpske agresije, dali ono najvrijednije što su imali za Hrvatsku. Oni zaslužuju vječni mir, što ovaj prijedlog ne donosi. Bilo bi puno prikladnije da se Vlada RH napokon uhvati u koštac s rješavanjem ratnih zločina i zvjerstava koje su Srbi počinili u Vukovaru, te da napokon privede pravdi zločince i primjereno ih kazni - navodi se u priopćenju Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata najistočnije hrvatske županije koje potpisuje predsjednik Samir Stanić.

>> 'Nismo protiv dvojezičnosti u Vukovaru, ali još nije vrijeme'

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
20:24 06.01.2013.

Ima nekaj još jadnije ili smješnije, ovisno kak ko doživljava, al hrvatski Srbi nigdar nisu pisali čirilicom! Uostalom kolko ih uopće živi u Vukovaru, a kolko dođe busevima na dan izbora ?!

RA
raspad
20:32 06.01.2013.

Kome ovakve budalestine padaju na pamet. Tko hoce cirilicu nek ide u Srbiju. Ovo je bre HRVATSKA

VO
vordag
20:55 06.01.2013.

Nismo mi baš takve budale, znamo mi vrlo dobro što znači ćirilica. To je SIMBOL. "Naši" Srbi ne pišu ćirilicom, a dobar dio njih se samo vodi na toj adresi, a ne živi tu. Čemu onda ćirilica ? To je znak koji kaže "OVO JE NAŠA ZEMLJA". Eto, to oni nama poručuju. Pod tim znakom su rušili i palili Hrvatsku, i opet bi. A ovaj uzurpator Milanović to forsira i najradije bi u Zagreb uveo ćirilicu. Pa naravno, kad je njihov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije