Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruža tomašić:

'Nismo protiv dvojezičnosti u Vukovaru, ali još nije vrijeme'

'12.10.2012., Zagreb - Markov trg, saborski restoran. Ruza Tomasic, saborska zastupnica. Photo: Zarko Basic/ PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
05.01.2013.
u 18:07

Ako su oni tražili od Hrvatske moratorij služiti hrvatsku vojsku 10 godina, mi tražimo moratorij da se ne uvede ćirilica još 10 godina da u Vukovaru sredimo nacionalno pitanje i nacionalni problem, kazala je predsjednica HSP AS-a

Ruža Tomašić, predsjednicsa HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je kako oni nisu protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, ali smatraju da još nije vrijeme, donosi HRT. Ona smatra kako prije toga treba riješiti niz problema.

- Ako su oni tražili od Hrvatske moratorij služiti hrvatsku vojsku 10 godina, mi tražimo moratorij da se ne uvede ćirilica još 10 godina da u Vukovaru sredimo nacionalno pitanje i nacionalni problem. Ako se to ne dogodi u Vukovaru vjerujte nikad neće biti niti će biti razriješeno, niti će moguć bit suživot jer će i dalje to bit kamen smutnje - kazala je Tomašić.

>> Vukovarske majke: Uvođenje ćirilice nova je agresija na grad

Komentara 57

SA
Sachsenhausen
19:50 05.01.2013.

I nju pitaju !? Ona zna ! Odi negdje drugdje lajati.

OB
-obrisani-
20:54 05.01.2013.

Ova polupismena kvazipolitičarka branila bi ljudima da pišu na materinskomu jeziku!? Tako je to kada bivši drotovi, ljudi bez ikakve naobrazbe, miješaju kruške i jabuke, uspoređuju vojsku i književni jezik.

AB
abendblatt
19:11 05.01.2013.

U pravu si RUZO, Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije