Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili 'popravci'

Učenici OŠ Dragojle Jarnević i ETŠ-a od danas u dvorani

dvorana
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.01.2014.
u 11:40

Izvršena je primopredaja i obavljeno čišćenje, pa će učenici i sportaši opet moći ponovno koristiti objekt zatvoren u prosincu 2012.

Dvorana Ekonomsko-turističke i OŠ Dragojle Jarnević od danas je ponovno u funkciji. Napokon su završili radovi zamjene pokrova, nakon što je u prosincu 2012. objekt naprasno zatvoren zbog opasnosti od urušavanja krovišta. Iako je utvrđene propuste za dvoranu izgrađenu 2008. godine trebao platiti izvođač radova, to je na kraju učinila Karlovačka županija.

Nakon utvrđenog stanja, izrade troškovnika i raspisanog natječaja radovi vrijedni oko 400.000 kuna povjereni su zagrebačkoj tvrtki Titan Constructa d.o.o. Iako su izvođači trebali biti uvedeni u posao početkom listopada i u roku od 30 dana završiti predviđene radove, kasnili su.

Tako su pomicani rokovi, pa je zadnji bio početak drugog polugodišta kada su osnovci i srednjoškolci napokon trebali biti u dvorani. Međutim, trebao je još tjedan da se sve završi.

– Obavljena je primopredaja, kao i čišćenje dvorane. Evo, napokon je učenici mogu koristiti – laknulo je i ravnateljici Ekonomsko-turističke škole Lidiji Mikšić. Učenici te karlovačke srednje škole više od godine tjelesni odgoj odrađivali su u ŠSD Mladost. Njihovi pak mlađi kolege iz susjedne OŠ Dragojle Jarnević, njih 506 pješačili su sve do Atomskog skloništa.

Ne samo što prostor nije adekvatan, nego je i dosta udaljen od škole. Međutim, bolje je bilo i to nego da osnovci nemaju nikakvih aktivnosti. Kada je pak bilo lijepo vrijeme satove tjelesnog odrađivali su i na otvorenom, igrali su se, šetali i upoznavali ljepote Karlovca.

Treba napomenuti da je s jednom od najnovijih karlovačkih dvorana problema bilo i tijekom gradnje, kada se upozoravalo da upravo sporni krov prokišnjava. Krpalo se i popravljalo, a kada su radovi napokon završeni javile su se poteškoće kod zapošljavanja čistačice i domara. Kada su svi mislili da više nema nikakvih prepreka, zaprijetilo je urušavanje krovišta. Je li nevoljama sada napokon kraj?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije