Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE PREMIJERA VUČIĆA

U zemunskom naselju Busije održan Dan sjećanja na stradale u Oluji

04.08.2016.
u 23:05

'To je za njih pobjeda? Zašto? Kakva pobjeda, uživaju li u našim suzama za djecom i starcima' - rekao je Vučić

U zemunskom naselju Busije večeras je održana državna manifestacija povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u Vojno redarstvenoj akciji Oluja.

- Cilj je bio protjerati Srbe sa svojih stoljetnih ognjišta i time Hrvatsku očistiti od Srba. Isto su doživjeli samo Jermeni, Jevreji i mi Srbi od ustaša, rekao patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Okupljenim je rekao da je “Oluja” imala za cilj da protjera Srbe iz Hrvatske i oslobodi je od prisustva od pravoslavnih Srba. 

- Danas vidimo veličanje i slavljenje poznatih zločinaca i oživljavanje ustaške ideologije koje unosi strah kod preostalog srpskog naroda. Europa mirno promatra događanja u našem susjedstvu. Mene i srpsku crkvu ozbiljno zabrinjava šutnja  rimokatoličke crkve i njihovih predstavnika na ova zbivanja i sva dosadašnja n prostoru Hrvatske, rekao je Irinej.

Okupljenima se obratio i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić započevši svoj govor riječima da se ispričava jer su „postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke akcije Oluja okretali glavu i nisu dovoljno brinuli o vašem rodu.

- "Oluje" više neće biti, Srbija nikada više neće dozvoliti takav pogrom. Protjerani ste i izbačeni sa svoje zemlje jer je neko pomislio da će biti veći ako vas i nas Srba nema. Mnogo ušiju i nosova je odsječeno, ali srpska upornost nije dozvolila to, zato je bila potrebna „Oluja“. To je za njih pobjeda? Zašto? Kakva pobjeda, uživaju li u našim suzama za djecom i starcima, rekao je Vučić.

Poručio je okupljenima da „nemaju što da se stide zbog toga što oni ne umiju da se stide ni spomenika zločincima, ni ustaških povika, ni kukastih križeva“. Kazao je i kako za nesreću Srba iz Hrvatske nisu krivi svi Hrvati već oni koji su bacili kamenje i oni koji su govorili da se to radi za bolju Hrvatsku. 

- Nemamo namjeru da brojimo koliko je takvih, to neka urade Hrvati. Mi brojimo one koji su u ime Srba počinili zločine i sudimo im, ne želimo njihovu krv na našim rukama, istakao je Vučić.

Među okupljenima u ovome zemunskom naselju bili su i čelnici SDSS-a Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac.

>> Na današnji dan prije 21 godine započela je Oluja. Ovo je kronologija oslobodilačke akcije

Komentara 40

DU
Deleted user
23:29 04.08.2016.

Zabranite povratak Vojislavu i Miloradu da više nikada ne omirišu hrvatsku kunu.

Avatar bat 555
bat 555
23:30 04.08.2016.

Bili su na prvoj liniji osvajanja tuđeg teritorija a kad su dobili po piksi onda im je kriv onaj ko je branio svoje. Strašno.

DU
Deleted user
23:48 04.08.2016.

oni nas u nasem Zemunu misle j....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije