Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretjerano ili revolucionarno?

Želite li toaletni papir u kineskom zahodu? Morat će vam skenirati lice...

Toalet
Foto: Pixabay
15.04.2017.
u 11:43

Snimi se svaki korisnik, kojemu aparat nakon toga ispusti traku od 70 cm papira.

U parku u kineskome glavnom gradu postoji rješenje kako spriječiti ljude u korištenju pretjerane količine toaletnog papira.

Park Nebeski hram opremljen je javnim zahodima u kojima je primijenjena tehnologija za prepoznavanje lica. Tom tehnologijom snimi se svaki korisnik, kojemu aparat nakon toga ispusti traku od 70 cm papira. Isti korisnik morat će čekati devet minuta prije mu što mu aparat ispusti novih 70 cm papira.

"Ovaj uređaj zapravo je dizajniran kako bi ljude spriječio u razbacivanju toaletnim papirom, rekao je Lei Zhenshan, dizajner i trgovac aparatima tehnologije Shoulian.

"Da je papir postavljen u nekontroliranom uređaju, ljudi bi ga neograničeno koristili", rekao je on za Reuters.

Kineski su mediji ovaj mjesec objavili da su posjetitelji parka u zahodima ovaj mjesec potrošili nepotrebno veliku količinu papira u aparatima.

>> Stjuardesa otkrila: Evo kada biste trebali otići u toalet u zrakoplovu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije