Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita i spašavanje

U Vinkovcima će graditi objekt za HGSS

vinko prizmić
Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.03.2013.
u 17:50

Pripadnici HGSS-a Vinkovci već imaju iskustva pa će biti uvršteni u specijalističke timove za spašavanje iz ruševina i specijalističke timove za spašavanje iz vodom ugroženog područja.

Za posjeta pročelnika HGSS-a Vinka Prizmića Vukovarsko-srijemskoj županiji u razgovoru s pročelnikom i tajnikom stanice HGGS-a Vinkovci Ivanom Hostom i Zlatkom Becićem i županom Božom Galićem dotaknuto je i pitanje izgradnje objekta koji bi bio u vlasništvu HGSS-a s osnovnom zadaćom razvoja cjelokupnog sustava Zaštite i spašavanja na prostoru Vukovarsko-srijemske županije.

Dogovoreno je da će objekt biti na području grada Vinkovaca jer je ta lokacija podjednako udaljena od svih mjesta i područja najistočnije županije.

– HGSS će ovaj prostor koristiti za osposobljavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja, ali i za skladištenje specijalističke opreme koju koriste u pronalaženju nestalih i tu će biti središte ove službe za cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju. Sada smo u fazi pronalaženja najpogodnije lokacije koja će biti na području grada Vinkovaca – kaže dogradonačelnik Vinkovaca Tomislav Šarić.

Pripadnici HGSS-a Vinkovci već imaju iskustva pa će biti uvršteni u specijalističke timove za spašavanje iz ruševina i specijalističke timove za spašavanje iz vodom ugroženog područja.

>>Jesu li bespilotne letjelice budućnost traganja i spašavanja?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije