Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučno suđenje

U sudnici pokazali fotografiju krvavog Pistoriusa ispred garaže!

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
14.03.2014.
u 18:41

Na potresnim policijskim fotografijama Oscar Pistorius stoji ispred garaže gol do pasa, a "proteze" i kratke hlače oblivene su mu krvlju.

U nastavku suđenja proslavljenom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu prikazane su fotografije krvavog sportaša snimljene nedugo nakon što je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp, piše Guardian.

Na potresnim policijskim fotografijama Oscar Pistorius stoji ispred garaže gol do pasa, a "proteze" i kratke hlače oblivene su mu krvlju. Bivši policajac svjedočio je da su fotografije snimljene prošle godine u Pistoriusovu domu u Pretoriji na Valentinovo, nedugo nakon što je atletičar ubio djevojku. Reuters je objavio prilog u kojem se vide fotografije krvavog Pistoriusa pokazane na suđenju.

Nije mogao gledati mrtvu Reevu

Pistorius tvrdi kako je Reevu nosio niz stube u pokušaju da joj spasi život nakon što ju je, prema njegovoj tvrdnji, pogreškom ranio u kupaonici.  Tijekom svjedočenja policajca koji je prvi stigao na mjesto događaja Schoombiea van Rensburga, pokazane su i fotografije Reevina lica i tijela.

Pistorius nije mogao gledati te fotografije u sudnici te je prekrio oči i skrenuo pogled od njih. Van Rensburg je kazao da je, po dolasku u dom atletičara, zatekao tijelo djevojke koje leži ispod stepenica, a bilo je prekriveno ručnicima i crnim vrećama. Tada su je već liječnici proglasili mrtvom. Potresenog Pistoriusa zatekao je u kuhinji.

Trag krvi vodio ga je po stepenicama u Pistoriusovu spavaću sobu i kupaonicu gdje je ubio djevojku koju je, prema njegovim tvrdnjama, zamijenio za kradljivca. Tužitelji pokušavaju dokazati da je to bilo ubojstvo s predumišljajem, a ako u tome uspiju, sportašu prijeti do 25 godina zatvora.

>>Pistoriusov prijatelj: Preuzeo sam odgovornost za jednu njegovu pucnjavu!

>>Povraćao slušajući detalje ubojstva

Komentara 1

ST
stefj
19:31 14.03.2014.

A gdje nestade onaj naslov od prije: "Pistorius u krvi do koljena"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije