Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIJU STRAH

U Španjolskoj uhićeno devet osoba s hrvatskim putovnicama: Pljačke traju nekoliko minuta

Španjolska policija
Reuters/PIXSELL
13.08.2021.
u 14:02

U stanove najčešće provaljuju mlade žene koje muškarci razvoze na ciljana mjesta

Pljačkaši stanova s hrvatskim putovnicama siju strah Galicijom, pokrajinom na sjeveru Španjolske.

U ponedjeljak je, naime, u lučkom gradu Vigo španjolska policija uhitila pet pripadnika bande koji su hrvatski državljani, a koji su iz stanova krali nakit, gotovinu i parfeme, pišu 24 sata.

– Uhićeni su članovi putujuće bande koji su došli iz drugih dijelova Španjolske u naše gradove – rekla je predstavnica vlade María Rivas u obraćanju medijima nakon što je više stanovnika prijavilo krađe posljednjih dana.

U stanove najčešće provaljuju mlade žene koje muškarci razvoze na ciljana mjesta. Njih dvije ili tri provjeravaju ima li koga u stanu ili kući. Nakon toga ulaze u zgrade pa plastičnim karticama i odvijačima obijaju brave stanova. Sve traje nekoliko minuta. Takve pljačke već se dulje vrijeme događaju po cijeloj Španjolskoj.

U Pontevedri, gradu udaljenom 28 kilometara od Viga, uhićene su četiri osobe s hrvatskim, talijanskim i srpskim dokumentima. Osobe u dobi između 20 i 26 godina imale su "veću količinu novca i nakit", priopćila je policija.

– Uglavnom je riječ o Romima s hrvatskim dokumentima – rekle su dvije osobe s uvidom u takve pljačke, od kojih je jedna osoba iz pravosuđa.

U petak je policija na potpuno drugom dijelu Španjolske, u južnom gradu Cádizu, privela dvije žene u dobi od 20 i 22 godine s hrvatskim dokumentima. Osumnjičene su za 17 pljački.

Žene, prema izvješću španjolske policije, rođene u Zagrebu, uhićene su u trenutku obijanja brave, prilikom čega je pronađena oprema za provaljivanje. Izvještaj o njihovu uhićenju proslijeđen je iz Madrida u Zagreb hrvatskoj policiji.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar turskicobane
turskicobane
14:45 13.08.2021.

Znase da su garavi.Oduzet im isprave. Sramota !

GE
Gefufna
14:56 13.08.2021.

Kajtazijevi ili komsije? Buduci da su zene i djeca u igri, rekao bih da je rijec o kajtazijevim pulenima koje treba financijski potpomagati iz ororacuna da se osjete dobrodoslima

NE
nemanatrag
14:25 13.08.2021.

Bandićevi glasači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije