Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krava pozitivna na BSE

U Sloveniji zabilježen prvi slučaj kravljeg ludila u posljednjih osam godina

30.06.2015., Zabok -  OPG Petar Jadek, bavi se uzgojem konja hladnokrvnjaka i krava.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.09.2015.
u 15:31

Krava je uginula na farmi u Dolenjskoj te je odmah testirana na spongiformnu encefalopatiju (BSE)

Slovenska veterinarska uprava potvrdila je danas kako je kod uginule krave stare 12 godina na imanju u blizini Novog Mesta pronađena spongiformna encefalopatija (BSE), odnosno kravlje ludilo, javlja 24ur.

Zadnji takav slučaj uz Sloveniji je zabilježen prije osam godina, odnosno 2007. godine.

Krava je uginula na farmi u Dolenjskoj te je odmah testirana na BSE. Na farmi je još 12 goveda, a slovenske epidemiološke službu provode ispitivanja i na drugim kravama.

Zbog sumnji na bolesti u Sloveniji će biti napravljen još jedan test, a ako i on bude pozitivan tkivo će poslati na dodatnu analizu u referalni europski laboratorij u Velikoj Britaniji.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
21:19 16.09.2015.

A prije toga su meso prodali Hrvatskoj, pa je sada u jednoj od nasih pasteta.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
16:19 16.09.2015.

U Sloveniji zabilježen prvi slučaj kravljeg ludila u posljednjih osam godina jer je krava navodno luđački vjerovala da možeš izači iz eu arbitraže makar imaš potpisan međunarodno važeči arbitražni sporazum. Navodno ova krava ima naše hrvatsko porijeklo i u europskom susjedstvu nju smatraju za balkansko domoljubno telad koja sporadično luduje.

MX
Mister X
17:57 16.09.2015.

Kad je ćula jadmnica da Slovenci hoće i dalje arbitražu i malo se jače zamislila i na kraju pokudila od muke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije