Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon izbora

U Popovači raskinuta HDZ-HSP koalicija: 'Vidjelo se da imaju figu u džepu'

popovaca
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
11.07.2020.
u 12:53

Koalicijski sporazum s HDZ-om potpisan je nakon lokalnih izbora 2017. godine.

Godinu dana prije lokalnih izbora i tjedan dana nakon provedenih parlamentarnih izbora raskinuta je HSP-HDZ koalicija u Popovači, koja je do sada osiguravala većinu u Gradskom vijeću gradonačelniku  Josipu Miškoviću (HSP).  Odluku o raskidu donio je HSP, nakon što HDZ na ovotjednoj sjednici Vijeća nije podržao projekt uređenja tržnice i njegovo sufinanciranje iz kredita HBOR-a.

Koalicijski sporazum s HDZ-om potpisan je nakon lokalnih izbora 2017. godine.

„Protekle tri godine, kao vodeće stranke u Popovači, surađivali smo i radili na razvoju Popovače, no u zadnje vrijeme, nekih godinu dana, osjeća se nepovjerenje. HDZ pokušava utjecati na neke ključne stvari mimo koalicijskog dogovora, a to predvodi predsjednik HDZ-a u Popovači Roman Rosavec. Nakon što su lani odbili, bez najave, prihvatiti predloženi proračun iz prvog pokušaja, vidjelo se da imaju figu u džepu. “ – rekao je gradonačelnik i čelnik popovačkog HSP-a Josip Mišković.

On ističe kako je čašu prelilo neglasanje HDZ-a za zaduženje od 4,5  milijuna kuna kod HBOR-a za sufinanciranje projekta uređenja gradske tržnice, za što je Grad Popovača dobio 5,1 milijun kuna iz EU fondova.

„Želi se izazvati politička nestabilnost proračuna Grada Popovače, tj. njegova blokada koja bi značila politički kraj mene kao gradonačelnika, ali i pokazala navodna nesposobnost HSP-a. Tu liniju kreditiranja koriste sve jedinice lokalne samouprave kako bi isfinancirale svoj udio u europskim projektima i jasno je da je HDZ-ova poruka samo da izazovu nestabilnost.“ – rekao je gradonačelnik Mišković.

No, i bez HDZ-a Vijeće je prihvatilo to zaduženje, zahvaljujući potpori oporbe koja je smatrala kako je uređenje tržnice dobro za Popovaču. Dan nakon toga HSP raskida koaliciju. Kako se doznaje razlog je tome što će HDZ na idućim izborima ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika, pa se želi zauzeti distanca od dugogodišnjeg gradonačelnika Miškovića.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
bolnaistina
15:01 11.07.2020.

Lokalni moćnici i lokalni šerifi.

ST
stefj
13:11 11.07.2020.

Kreću pripreme za lokalne izbore, a onda se ne gleda što je dobro za ljude ili općinu, već samo što je dobro za stranku... I jednu i drugu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije