Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD POČETKA 2015.

U Njemačkoj zbog opiranja zaustavljeno protjerivanje 637 stranaca

migranti
Foto: Bernd Wüstneck/DPA/PIXSELL
1/3
18.08.2016.
u 12:31

U najvećem broju slučajeva radilo se o građanima afričkih zemalja poput Gambije ili Eritreje iza koji slijede državljani Afganistana, Pakistana i Sirije

Od početka prošle godine u Njemačkoj je zbog žestokog opiranja u posljednji trenutak zaustavljeno protjerivanje 637 stranaca zrakoplovima, javlja dnevnik Bild danas pozivajući se na ministarstvo unutarnjih poslova.  

U 330 slučajeva deportacija je prekinuta zbog žestokog opiranja osoba koje su trebale biti protjerane. U 160 slučajeva su ili pilot zrakoplova ili zrakoplovna kompanija odbili prijevoz osoba zbog bojazni za sigurnost leta, pokazuju podaci ministarstva.  

U najvećem broju slučajeva radilo se o građanima afričkih zemalja poput Gambije ili Eritreje, iza koji slijede državljani Afganistana, Pakistana i Sirije.  

Masovna protjerivanja građana balkanskih zemalja uglavnom se provode čarter-letovima.   

Kako javlja belgijska novinska agencija Belga, u srijedu su vlasti u Bruxellesu iz zrakoplova izbacile nekoliko putnika, među kojima su i dva Nijemca koji su se protivili nasilnoj deportaciji jednog Kamerunca.  

Prema podacima ureda za migracije i izbjeglice, u Njemačkoj boravi oko 30.000 stranaca za koje ne postoji pravna osnova za boravak u Njemačkoj.

Njihovo protjerivanje ne uspijeva uglavnom zbog toga što odbijaju navesti svoj pravi identitet i ne posjeduju nikakve osobne isprave.  

Javna rasprava o tom problemu rasplamsala se nakon izgreda u novogodišnjoj noći u Kölnu kada je došlo do masivnog seksualnog zlostavljanja žena.

Počinitelji su bili većinom žitelji sjevernoafričkih zemalja od kojih su mnogi ilegalno boravili u Njemačkoj. Njihovo protjerivanje je djelomično otežano i zbog odbijanja zemalja porijekla da svoje građane prime natrag.

>> Izbjeglice dobrovoljno i prisilno napuštaju Njemačku

Komentara 5

DA
Darko22
12:51 18.08.2016.

Toliko o onim "velikim deportacijama" koje je Njemačka radila. Zakon u Njemačkoj valjda vrijedi samo za etničke Njemce...ostali očito mogu radit što god žele.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:52 18.08.2016.

Ako nemaju nikakvih dokumenata i "ne znaju" odakle su dosli, onda... Atlantik je dovoljno prostran za sve njih..., a ni bespuca Sahare nisu losa opcija.

ZH
zhecko
07:27 19.08.2016.

Totalno nesposobna Merkelova policija ! Za plakati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije