Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U nedjelju u Vukovaru osnivanje Nove srpske stranke

29.01.2009.
u 13:06

Osnivačka skupština Nova srpske stranke održat će se u nedjelju, 1. veljače, u Vukovaru, najavljeno je na konferenciji za tisak na kojoj su o osnivanju NSS govorili članovi Inicijativnog odbora. Rečeno je da su do sada aktivisti stranke odradili najveći dio priprema neophodnih za osnivanje stranke koja će, po najavama, građanima Vukovara pružiti nešto novo.

- Nova srpska stranka biti će otvorena za razgovore i suradnju sa svim političkim strankama bez obzira na politiku koju zastupaju. Svi oni biti će i pozvani na osnivački skupštinu, najavio je Svetislav Lađarević, član Inicijativnog odbora za osnivanje NSS koji obnaša i dužnost zamjenika gradonačelnice Vukovara.

Jezgru NSS čine bivši članovi SDSS-a ali i građani koji do sada nisu bili politički aktivni. Govoreći o razlozima osnivanja još jedne političke stranke Srba u Hrvatskoj Lađarević je rekao da su oni na taj čin bili prinuđeni jer su radi neslaganja i razilaženja u radu bili isključeni iz SDSS-a.

– Razmišljali smo da li da djelujemo dalje kao nezavisni vijećnici ili nezavisna lista ali smo poslije brojnih poziva građana odlučili da naše djelovanje nastavimo kroz osnivanje nove stranke jer mislimo da na ta način možemo najviše doprinijeti pripadnicima srpske nacionalne manjine, rekao je Lađarević.

Predstavljajući dalji rad stranke Lađarević je napomenuo da su u Hrvatskoj Zakoni o pravima nacionalnih manjina među najboljima u Europi i da na to nemaju primjedbi ali i da je situacija na terenu znatno drugačija te da su i dalje prisutni primjeri diskriminacije. Sudjelovat će na predstojećim lokalnim izborima gdje očekuju osvajanje najmanje četiri vijećnička mjesta u Gradskom vijeću a ostavljena je i mogućnost da imaju i kandidata za gradonačelnika.

Najavljeno je da će NSS na početku djelovati u Vukovarsko – srijemskoj i Osječko – baranjskoj županiji a da će u zavisnosti od potreba sa terena i zahtjeva djelovanje biti prošireno i na preostali dio Hrvatske. Odmah sa osnivanjem Nova srpska stranka imati će četiri člana Gradskog vijeća Vukovara kao i zamjenika gradonačelnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije