Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA TRAGEDIJE

U najgoroj avionskoj nesreći u Sloveniji poginulo 98 osoba. Kapetan zavapio prije pada: Dajte nam radar

Foto: Večernji list arhiva
1/2
01.09.2022.
u 17:49

Nesreću je preživjelo dvadeset i dvoje ozlijeđenih, među kojima je bila i stjuardesa Jean Chapman, kao jedina preživjela članica posade, piše Večernji list i dodaje kako je dvoje teže ozlijeđenih.

U tragičnoj avionskoj nesreći kod Ljubljane poginulo je 95 putnika koji su dolazili u Jugoslaviju na godišnji odmor, piše izdanje Večernjeg lista objavljeno 2.rujna 1966.godine koji donosi detalje tragedije koja se dogodila dan ranije.

Nesreću je preživjelo dvadeset i dvoje ozlijeđenih, među kojima je bila i stjuardesa Jean Chapman, kao jedina preživjela članica posade, piše tadašnje izdanje Večernjeg lista i dodaje kako je dvoje teže ozlijeđenih.

"Još se uvijek ni približno ne može reći zbog čega se ovaj gorostagni avion težak 90 tona srušio neposredno pred slijetanje. Vremenske prilike su bile iznad minuminuma koji je propisan za aerodrom Brnik", navodi se u članku i objašnjava kako je pilot Smith, koji je imao više od 12 000 sati leti,  uspio uspostaviti vezu s kontrolom te je javio kako je sve u redu.

"Međutim, nakon toga čuo se njegov poziv "dajte nam radar". Čas poslije toga avion se izgubio s ekrana radara u kontroli leta. Kapetan Smith nije uspio sletjeti", piše Večernji list.

Ukupan broj žrtava najgore avionske nesreće u povijesti Slovenije na kraju je bio 98.

Više članaka iz arhive Večernjeg lista možete čitati uz pretplatu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije