Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio FBI

U domu člana Proud Boya koji je upao u Capitol pronađene upute za izradu bombe

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.01.2021.
u 07:39

Dosad je uhićeno više od 135 osoba povezanih s upadom u Kapitol pristaša bivšega predsjednika Donalda Trumpa kojim je prekinuta sjednica Kongresa na kojoj je trebala biti potvrđena izborna pobjeda Joea Bidena. U tom je upadu poginulo pet osoba, među kojima i policajac.

Prilikom pretrage doma člana desničarske ekstremističke skupine Proud Boys, koji je optužen da je sudjelovao u upadu u zgradu Capitola 6. siječnja, pronađene su upute za izradu bombe, izvijestilo je tužiteljstvo.

Dominic Pezzola, 43, imao je "priručnike za izradu oružja i bombi" na USB sticku pronađenom u njegovu domu u blizini Rochestera (New York), rekli su tužitelji na sudu podnoseći zahtjev da do suđenja ostane u istražnom zatvoru.

Dosad je uhićeno više od 135 osoba povezanih s upadom u Capitol pristaša bivšega predsjednika Donalda Trumpa kojim je prekinuta sjednica Kongresa na kojoj je trebala biti potvrđena izborna pobjeda Joea Bidena. U tom je upadu poginulo pet osoba, među kojima i policajac.

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
1/8

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da je protiv Pezzole i još jednoga pripadnika Proud Boysa, Williama Pepea (31) iz Beacona u New Yorku, podignuta optužnica koja ih, uz ostalo, tereti i za urotu, izazivanje nereda i protuzakonit ulaz u zgradu Kongresa.

Pezzola je optužen i za ometanje službenoga postupka, krađu osobne imovine i napad te odupiranje uhićenju, dodaje Ministarstvo pravosuđa.

S druge strane, FBI je priopćio da su bombe pronađene u sjedištu demokratskog i republikanskog nacionalnog odbora na Capitol Hillu tamo postavljene večer prije napada. FBI je povećao iznos nagrade za sve informacije o tom incidentu na 100.000 dolara.

Pezzola, stoji u zahtjevu tužiteljstva, predstavlja "ozbiljnu prijetnju zajednici te postoji opasnost od bijega".

Pezzolin odvjetnik Mike Scibetta napisao je u emailu da je, koliko on zna, Pezzola dobio sporni USB stic, ali ga nikad nije otvorio te da se na njemu nalazi priručnik za "preživljavanje".

Tužiteljstvo, pozivajući se na objave na društvenim mrežama, uz ostalo tvrdi da je Pezzola bio jedan od prvih koji su upali u Capitol te da je policijskim štitom razbio prozor i tako omogućio drugim prosvjednicima da uđu u zgradu.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Neutralac
15:19 30.01.2021.

Znam da ovi lunatici nisu unistili ni jednu sliku ili kip u kongresu.... a ovi ljevicari i antife sto su unistavali gradove mjesecima su pusteni iz zatvora ili nisu cak niti kaznjeni jer im je policija gledala kroz prste poe po naredbi demokrata. Koja farsa.

SO
Sotona
21:48 30.01.2021.

U domu člana Proud Boya koji je upao u Capitol ""pronađene upute""" za izradu bombe, od papira ili su mu braća policajci ubacili skicu da ga mogu zaista i pošteno osuditi... A vidi se i to da time žele iele i opravdati jako pretjeranu silu ( granatiranje ) prebijanje maltretiranje prosvjednika i naravno - praktički ubojstva i svoga policajca od strane isprepadanih specijalaca .koji suludo i žene- baku uzimaju na nišan ....

Avatar cros
cros
21:25 30.01.2021.

Najobičnija politička promidžba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije