Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od dvije trećine potpuno procijepljenih

U Britaniji najveći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u tri mjeseca

Koronavirus u svijetu
Reuters/PIXSELL
19.10.2021.
u 06:45

Broj novozaraženih u Britaniji trenutno je značajno viši nego u drugim zapadnoeuropskim zemljama, sa 60-postotnim porastom novih slučajeva bolesti tijekom proteklih mjesec dana.

Velika Britanija je u ponedjeljak izvijestila o najvećem broju novih slučajeva zaraze koronavirusom u tri mjeseca, s razinama novooboljelih od covida-19 posljednji puta zabilježenima za vrijeme lockdowna u Engleskoj protekloga ljeta.

Broj novozaraženih u Britaniji trenutno je značajno viši nego u drugim zapadnoeuropskim zemljama, sa 60-postotnim porastom novih slučajeva bolesti tijekom proteklih mjesec dana. Prema službenim podacima, ukupno je 49.156 novooboljelih, u usporedbi s 45.140, koliko ih je bilo u nedjelju, što je ujedno najviša dnevna bilanca od 17. srpnja.

Britanija je posljednje mjere socijalne distance ukinula 19. srpnja, kada je barovima i restoranima dopušten rad s punim kapacitetima, a svoja su vrata ponovo otvorili i noćni klubovi. Broj novih slučajeva bolesti covid-19 kontinuirano raste od kad je prije mjesec dana počela nova školska godina, s time da studije pokazuju da se zaraza nastavlja širiti među djecom unatoč padu broja zaraženih među odraslom populacijom.

Međutim, s više od dvije trećine potpuno procijepljene odrasle populacije, to je drastično reduciralo opasnost od hospitalizacije i smrtnog ishoda. Broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Britaniji među najvišima je u svijetu, s više od 138.629 dosadašnjih žrtava covida-19.

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kimi
08:05 19.10.2021.

Pa zar 2/3 procepljenog stanovništva uz one koji su se zarazili i oporavili ne garantuje kolektivni imunitet? Ili je ovoliki broj zaraženihi tteorija zavere "ravnozemljaša"?

OP
Ovaj_put
07:40 19.10.2021.

Zašto se ne piše da je najveći broj zaraženih upravo kod cijepljenih 🐑.Između 37. i 40. tjedna 2021. godine bilo je 52.849 potvrđenih slučajeva Covid-19 u necijepljenih starijih od 30 godina, 13.444 potvrđenih slučajeva u djelomično cijepljenih preko 30 godina, i zastrašujućih 265.474 potvrđenih slučajeva u potpuno cijepljenih starijih od 30 godina. Piše Britanske Agencije za zdravstvenu sigurnost.

DU
Deleted user
11:45 19.10.2021.

Cijepljenje je pouzdano i djeluje savršeno. Sve ostalo su teorije zavjere i ravnozemljaštvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije