Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje koronavirusa

Sve teže kliničke slike kod djece u Srbiji: 'Imamo 79 djece u bolnici, tri bebe su na kisiku'

Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.10.2021.
u 12:10

Moramo prekinuti lanac prijenosa virusa - ustvrdio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar istaknuo je kako se donedavno smatralo da koronavirus ne pogađa djecu, no da se to promijenilo te kako djeca u Srbiji imaju sve teže kliničke slike.

- Trenutno imamo 79 djece na bolničkom liječenju, od čega je 17 beba mlađih od godinu dana. Tri bebe su na kisiku. Jučer smo sa smanjenim testiranjem, od ukupno 5077 pozitivnih, imali 300 pozitivne djece - kazao je Lončar, prenosi Blic

Dodao je kako je situacija izuzetno ozbiljna te kako se rješenje mora pronaći

- Kao stariji imamo pravo odlučivati o svom životu, ali kakvu odluku djeca mogu donijeti. Moramo prekinuti lanac prijenosa virusa - ustvrdio je. 

VIDEO HZJZ objavio detalje: Cijepljenje se snažno preporučuje za ovih pet skupina djece

 

Komentara 7

Avatar Vakserčina
Vakserčina
12:30 18.10.2021.

Sjećam se rata kad je djeci u Banjaluci "zafalilo kisika"... Tad je također bilo riječ o perfidnoj propagandi kako bi se senzibilizirala javnost u srbiji za rat na prostoru BiH.

AA
aabbcc
19:14 19.10.2021.

Ova jeftina bijela odijela od plastike su dobra za kišu a ista bi mogla posluziti da se gradjani, djeca mogu slobodno i svugdje kretati u vrujeme pandemije...

IL
ilustrator
13:28 18.10.2021.

zašto im naši ne doniraju "vakcinu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije