Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČAR KOKAINA

U Brazilu uhićen narkoboss povezan s talijanskom mafijom 'Ndranghetom

Brazilska policija
Foto: DPA/Pixsell
1/3
15.09.2019.
u 22:10

Zapljena kokaina u Brazilu se udvostručila u prvom polugodištu u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši 25 tona.

Brazilska policija je u nedjelju u vili blizu Rija de Janeira uhitila preprodavača droge kojeg smatra odgovornim za krijumčarenje kokaina u Europu za račun najvećeg narkokartela u zemlji.

Andre de Oliveira Macedo, s nadimkom Andre do Rap, "lociran je u nedjelju ujutro u luksuznoj vili u Angri dos Reisu", ljetovalištu 150 km udaljenom od Rija, priopćio je Ured za sigurnost u Sao Paulu koji je vodio istragu što je dovela do njegova uhićenja.

Policija je u blizini vile zaplijenila helikopter i luksuznu jahtu.

Istražitelji navode da je Andre do Rap bio jedan od vođa Prve skupine za specijalne namjene u prijestolnici (PCC), moćne kriminalne skupine osnovane u zatvorima Sao Paula.

PCC, čvrsto povezan s kalabreškom mafijom 'Ndranghetom, nadzirao je dopremu kokaina u Europu preko luke Santosa, najveće u Latinskoj Americi.

Zapljena kokaina u Brazilu se udvostručila u prvom polugodištu u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši 25 tona.

U srpnju su dvojica navodnih pripadnika 'Ndranghete uhićena blizu Santosa.

Brazilska savezna policija je priopćila da kalabreška mafija kontrolira "40 posto svjetske trgovine kokainom, kojega je glavni raspačivač u Europi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije