Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija u akciji

U Bjelovaru otkriven 55-godišnjak s Interpolove tjeralice

zapljena vozila (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
20.01.2011.
u 16:22

U akciji u kojoj su tragali za počiniteljima carinskih prekršaja policajci otkrili i osobu koju Interpol u Rimu traži zbog izbjegavanja odsluženja zatvorske kazne od 12 i pol godina

BJELOVAR – U opsežnoj akciji koju su proveli zajedno s djelatnicima carine tražeći počinitelje carinskih prekršaja, bjelovarski policajci otkrili su 55-godišnjega hrvatskog državljanina za kojim je raspisana takozvana crvena međunarodna tjeralica, priopćio je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Riječ je o osobi s područja općine Končanica za kojim Interpol iz Rima traga zbog izbjegavanja odsluženja zatvorske kazne od 12,5 godina u zatvoru u Veneciji.

Premda se u prvi mah sumnjalo da je riječ o osobi osuđenoj za ubojstvo, iz policije su potvrdili da se 55-godišnjaka ne traži zbog ubojstva, nego zbog nekog drugog počinjenog djela, no nisu željeli otkriti koje je kazneno djelo u pitanju.

Zbog činjenice da je hrvatski državljanin i da prema važećim zakonskim odredbama ne može biti izručen talijanskim vlastima, policija je s njim obavila obavijesni razgovor i potom ga pustila na slobodu. O svemu će biti izviješten Interpol u Rimu.

U spomenutoj akciji zbog carinskih prekršaja u kojima nisu podmirena porezna i carinska davanja bjelovarski policajci privremeno su oduzeli pet osobnih automobila visoke klase i pet kampera. Devet vozila ima talijanske registarske oznake, a jedno njemačke. Protiv desetorice počinitelja, za koje neslužbeno doznajemo da su pripadnici romske zajednice, policija će podnijeti prekršajne prijave.

 

Komentara 2

X2
xychhr-200
16:43 20.01.2011.

A kada će KONAČNO uhvatiti i strpati u zatvor Kosoricu, Kaljmetu, Šeksa, Bebića... itd, itd...???

DE
denderi
05:34 21.01.2011.

cigani rade punom parom kod njih nema recesije i nezaposlenosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije