Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo civila

U Beogradu potvrđena optužnica za ratni zločin u Sotinu

Sotin
Foto: DPA/PIXSELL
16.06.2014.
u 22:45

Pripadnici srpske "milicije" i TO Sotin terete se da su od polovine listopada do kraja 1991. ubili 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara

Viši sud u Beogradu je potvrdio optužnicu za ratni zločin protiv petorice pripadnika srpskih paravojnih postrojbi zbog ubojstva hrvatskih civila u Sotinu kod Vukovara krajem 1991., javljaju mediji u Srbiji.

Posmrtni ostaci 13 ubijenih civila pronađeni su u travnju prošle godine u masovnoj grobnici, u napuštenoj klaonici kraj Sotina. Do saznanja o ovoj lokaciji Tužiteljstvo je došlo tijekom istražnog postupka kada je jedan od osumnjičenih rekao gdje su pokopani ubijeni hrvatski civili. Saznanja o lokaciji su predani hrvatskom pravosuđu i posmrtni ostaci su ekshumirani i identificirani nedugo potom.

Pripadnici srpske "milicije" i TO Sotin terete se da su od polovine listopada do kraja 1991. ubili 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara. Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije danas je priopćilo da je jednom od petorice optuženih utvrđena kazna od devet godina zatvora kada je Sud prihvatio njegovu nagodbu s Tužiteljstvom.

>> Otkrivena još jedna masovna grobnica u Sotinu s desetak tijela

Komentara 7

BO
boris67
12:18 18.06.2014.

pri oslobadjajucoj presudi za ubistva Srpskih civila, 99% vas je reklo da je to odluka suda, i da zlocina nema. da li bi iso reagovali da takvu presudu donese sud u bgd? pitanje je za normalne ljude, nemam nameru daa se prepucavam sa nekulturnim polusvetom

Avatar angelkovich
angelkovich
10:40 17.06.2014.

tako i treba...pustili civile preko minskog polja...u ime boga,srpstva...i svog džepa...pozdrav iz novog sada...domoljupci

Avatar El Indio
El Indio
11:49 17.06.2014.

a kolovodza pokolja danasnji predsjednik srbije, izabran od naroda nebeskog na demokratskim izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije