Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužiteljstvo: Fiolić je tražio da mu kupe BMW i plate sve troškove

Prema optužnici, Centar za reprodukciju u stočarstvu oštećen je za 825.741 kunu, a Fioliću su plaćali kasko, benzin, servise...
06. srpnja 2015. u 17:22 60 komentara 11184 prikaza
Stjepan Fiolić
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL

Stjepan Fiolić, vlasnik Mesnica Fiolić, bivši saborski zastupnik HDZ-a i optuženik u aferi Planinska, ponovno se našao na udaru pravosuđa. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je protiv njega i Pere Božića podnijelo optužnicu u kojoj ih tereti za zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Prema optužnici, Božića se tereti da je kao direktor Centra za reprodukciju u stočarstvu, na Fiolićevo traženje, kupio BMW X5. Bila je riječ o vozilu koje su Fiolić i njegova obitelj koristili za osobne potrebe, a kupio ga je Centar za reprodukciju u stočarstvu i to na temelju ugovora o leasingu.

Prema tom ugovoru, Centar za reprodukciju u stočarstvu od 4. travnja 2005., kada je ugovor o leasingu potpisan, do 30. travnja 2009. otplatilo sve troškove i rate leasinga, a bila je riječ o ukupno 632.375 kuna. Nadalje, Centar za reprodukciju u stočarstvu, tvrdi tužiteljstvo, za taj je BMW X5 od 22. travnja 2005. do 26. listopada 2009. platio i troškove redovnog te kasko-autoosiguranja, tehničkog pregleda i registracije vozila, poreza na cestovna motorna vozila te troškove redovnog servisiranja i održavanja u iznosu od 170.665 kuna.

Fiktivno zaposlio Fiolićevu suprugu Katicu

Sve to očito nije bilo dovoljno jer je Centar za reprodukciju u stočarstvu od 4. studenog 2005. do 5. svibnja 2009. za BMW X5 platio i 22.700 kuna troškova benzina. Ukupna šteta za Centar za reprodukciju u stočarstvu tako se popela na 825.741 kunu, a tužiteljstvo smatra da su se za toliki iznos okoristili Fiolić i njegova obitelj s obzirom na to da su BMW X5 vozili isključivo oni.

Božića se tereti i da je na Fiolićevo traženje od 1. rujna 2006. do 31. listopada 2008. u Zagrebu fiktivno zaposlio Fiolićevu suprugu Katicu. Ugovor o tom fiktivnom poslu sklopljen je 1. rujna 2006., a Katica Fiolić sklopila je ugovor na neodređeno vrijeme kojim je bila formalno raspoređena na poslove administrativnog operatera u nepunom radnom vremenu od četiri sata dnevno. Iako nije stvarno radila, u tom vremenu isplaćena joj je ukupna plaća od 55.669 kuna. S obzirom na to da su na tu sumu plaćani porezi i doprinosi, tužiteljstvo smatra da je Centar za reprodukciju u stočarstvu oštećen za ukupno 98.099 kuna.

Fiolića tako, osim suđenja za Planinsku, očito čeka i novi sudski postupak.

>>Sanader Fioliću: Gdje je auto? Fiolić: Evo ti ga natrag!

>>Stjepan Fiolić: U kartonskoj sam kutiji donio 17 milijuna kn

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
 • Avatar ćešnjak
  ćešnjak:

  Stvarno ste već dosadni s tim komunistima.Sta misliš tko su HDZ-ovci?To su ti veće komunjare nego SDP!

 • sargu123:

  Ma nije li to onaj Sanaderov potrčko kaj mu je sličice skrival a s Njonjom Jandrokovićem se je družil.... onak ......tamo na imanju??

 • Avatar Hrvatski hranitelj
  Hrvatski hranitelj:

  da nema izbora, reči će adezejci, ne bi bilo ni optužnica. ako ovako nastave cijeli hdz će do zime imati optužnice