Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Turska tvrtka gradit će dionicu koridora u BiH vrijednu 67 milijuna eura

Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
08.11.2018.
u 18:36

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić

Predstavnici vlasti Federacije BiH potpisali su danas u Mostaru ugovor vrijedan 67 milijuna eura s turskom kompanijom Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc kod Zenice u dužini od 4 kilometra.

Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu dionice autoceste na Koridoru Vc koja predstavlja i obilaznicu oko Zenice, a financira se iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ugovor su u središtu kompanije Autoceste Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru potpisali direktor Adnan Terzić i njegov turski kolega Evren Utku, direktor kompanije "Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret" te ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Vrijednost radova na dionici Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica je 67,3 milijuna eura, od čega su grant sredstva EBRD-a u iznosu od 11,03 milijuna eura.

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

Radovi bi trebali početi već sljedeće godine, rekao je direktor turske kompanije, a ministar Lasić istaknuo je da su ti projekti iznimno potrebni Federaciji BiH.

”Uskoro ćemo imati tridesetak kilometara gradnje na koridoru, te uz izgrađena 102 kilometra i neke koji će slijediti, mislim da ćemo uz sve opstrukcije i poteškoće koje su se pojavile, od Federacije napraviti istinsko gradilište”, rekao je ministar Lasić. 

Dionica autoceste na koridoru Vc kod Zenice uključuje izgradnju dva tunela i tri vijadukta te petlje putem koje će se Zenica povezati s tim prometnim koridorom.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 7

VO
vodopad
06:05 09.11.2018.

nijevli to prevelika cjena za tako malo ceste ili bosna plaća tursko prijateljstvo

DU
Deleted user
21:43 08.11.2018.

Turski će radnici imati besplatnu kahvu svaki dan na gradilištu

JO
Joel
20:11 08.11.2018.

Opet jedna elitna kultura i inelekt iz "razvijenog svijeta" pokazuje "Jogoslavenima" kako se prave mostovi, ceste i hptelski kompleksi. Mi Hrvati ćemo uspješno smetlariti kod tih superiornih velesila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije