Naslovnica Vijesti Svijet

Turska tvrtka gradit će dionicu koridora u BiH vrijednu 67 milijuna eura

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić
08. studenoga 2018. u 18:36 7 komentara 3037 prikaza
Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Predstavnici vlasti Federacije BiH potpisali su danas u Mostaru ugovor vrijedan 67 milijuna eura s turskom kompanijom Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc kod Zenice u dužini od 4 kilometra.

Tunel Sveti Rok GUŽVA NA AUTOCESTI Zbog radova u tunelu Sveti Rok stvorila se kolona duga 8 kilometara

Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu dionice autoceste na Koridoru Vc koja predstavlja i obilaznicu oko Zenice, a financira se iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ugovor su u središtu kompanije Autoceste Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru potpisali direktor Adnan Terzić i njegov turski kolega Evren Utku, direktor kompanije "Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret" te ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Vrijednost radova na dionici Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica je 67,3 milijuna eura, od čega su grant sredstva EBRD-a u iznosu od 11,03 milijuna eura.

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

Ilustracija Snimka s ceste Kamera HAK-a snimila nesvakidašnji prizor: 'Budno vreba vozače...'

Radovi bi trebali početi već sljedeće godine, rekao je direktor turske kompanije, a ministar Lasić istaknuo je da su ti projekti iznimno potrebni Federaciji BiH.

”Uskoro ćemo imati tridesetak kilometara gradnje na koridoru, te uz izgrađena 102 kilometra i neke koji će slijediti, mislim da ćemo uz sve opstrukcije i poteškoće koje su se pojavile, od Federacije napraviti istinsko gradilište”, rekao je ministar Lasić. 

Dionica autoceste na koridoru Vc kod Zenice uključuje izgradnju dva tunela i tri vijadukta te petlje putem koje će se Zenica povezati s tim prometnim koridorom.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

[video: 27029 / Pogledajte video o vojnom avionu F-35:]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • vodopad:

  nijevli to prevelika cjena za tako malo ceste ili bosna plaća tursko prijateljstvo

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Turski će radnici imati besplatnu kahvu svaki dan na gradilištu

 • TEUTA:

  Turci svugdje gdje su vladali geadilih du samo dzamije !