Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pale optužbe

Trut o prijeporima oko Crvenog križa: Teško je, svi su umorni, ali to nije prava slika situacije

Povjerenik Europske komisije za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčicč obišao Petrinju
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
31.12.2020.
u 22:09

Crveni križ je odlična organizacija, oni dobro rade, poručio je Damir Trut

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut kazao je u Petrinji da je situacija na terenu i dalje teška, no da sve imaju pod kontrolom te da snage na terenu odrađuju sve što trebaju. Komentirao je i optužbe na račun Crvenog križa koje su se pojavile u javnosti poručivši da to nije prava slika situacije.

- Evo, ovdje je 160 pripadnika Crvenog križa koji zaista rade izvanredan posao, mnogo su tona robe pretovarili preko svojih ruku. To su sve volonteri, uz pomoć vojske i drugih volontera rade taj posao. Teško je, svi su umorni, možda je i došlo do nekakvog diskontinuiteta u međusobnoj komunikaciji, ali mislim da to nije slika situacije, situacija je daleko bolja. Crveni križ je odlična organizacija, oni dobro rade. To je humanitarna organizacija, oni za ovo područje rade po cijeloj Republici Hrvatskoj, a povezani su i međunarodno, tako da kroz njih i dolazi i međunarodna pomoć - kazao je Trut za Dnevnik.hr.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Majske Poljane: Borislava su sekunde djelile od smrti, kad mu se kuća srušila iza leđa

Komentara 22

BR
Branitelj2020
22:25 31.12.2020.

Hrvatski crveni križ je dobra organizacija koju je do hapšenja vodila HDZ-ova kraljica Josipa Rimac. Meni je ta činjenica dovoljna da toj HDZ-ovoj uhljebničkoj organizaciji ne dam niti lipe.

PA
Pahor
00:14 01.01.2021.

Paraziti koji pojedu 60% uplacenog novca. A roba se dijeli tako da prvo dobiju sefovi pa zaposlenici pa volonteri pa rodbina a od ostatka pola propadne ili se baci. Tako je bilo u ratu a sada je jos gore

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
23:43 31.12.2020.

Gospodin Trut iz meni nepoznatih razloga izgleda podvaljuje. A bio je tamo. U Petrinji su bile dvije skupne Crvenog križa, jedna je došla iz Zagreba a velika skupina je bila iz same Petrinje. Ta manja skupina iz centrale u Zagrebu je u miješanom sastavu jednostavno otišla "spavati" i ostavili su domaće ljude da se bave baš svim poslovima. Netko od volontera je to komentirao a Trut se pravi blesav i ne govori o tome iz kojih struktura su bili oni koji su sve to shvatili kao izlet. Prije nego što se ide u javnost treba provjeriti podatke i raspitati se da li su "gosti" iz Zagreba sudjelovali u radu na terenu kao i domaći i da li su ovi iz Zagreba bili na nekakvom izletu u Petrinji sa drugaricama i onako drugarski kada su se umorili otišli na drugarsko spavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije