Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI IZBORI

Trumpovi fanovi zgroženi: 'Domena antifa.com vodi na Bidenovu stranicu, sada je sve jasno'

Joe Biden
Foto: Reuters/PIXSELL
09.09.2020.
u 12:37

Kako pišu američki mediji, najvjerojatnije je riječi o trolanju, odnosno podrugljivom odgovoru demokrata na uzastopno prozivanje konzervativaca zbog preusmjeravanja internetskih stranica usred predsjedničke kampanje.

Američki senator i konzervativac Ted Cruz iz Texasa nedavno je na svom profilu na Twitteru objavio kako internetska domena antifa.com direktno vodi na službenu stranicu Joe Bidena, Trumpova oponenta i kandidata na nadolazećim predsjedničkim izborima. 

"Ovo govori samo za sebe, ovo je sve što trebate znati", napisao je Cruz u tvitu koji je poslije obrisao. Time je Cruz očigledno htio kompromitirati Bidena i prokazati ga marksistom nastavljajući diskurs Donalda Trumpa koji je baš nedavno rekao kako će on sam sa svojim kolegama nastaviti štititi SAD od ''mrskih marksista i agresivnih ljevičara koji uništavaju zdravo tkivo te zemlje''. 

Njegov tvit brzinom munje proširio se društvenim mrežama i završio u gotovo svakoj Facebook grupi u kojoj se okupljaju i prilično ozbiljno te argumentirano polemiziraju klasični liberali, konzervativci, libertarijanci i alt right desničari. 

Nije trebalo čekati dugo da milijuni ljudi diljem svijeta ubrzo krenu klikati na spomenutu domenu i uistinu se uvjere kako korisnika internetski pretraživač nakon upisivanja antifa.com automatski prebacuje na službenu stranicu Bidenove kampanje. 

No, kako pišu američki mediji, najvjerojatnije je riječ o trolanju, odnosno podrugljivom odgovoru demokrata na uzastopno prozivanje konzervativaca zbog preusmjeravanja internetskih stranica usred predsjedničke kampanje. 

Inače, ime Antifa skraćena je verzija termina antifašizam, odnosno antifašisti. Ovaj pokret, odnosno subkultura, prisutan je u zapadnoj Europi, a zatim i u SAD-u još od sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Suvremeni antifašistički pokret pojavio se paralelno s pojavom suvremenog neonacističkog pokreta u Europi i Sjevernoj Americi, prije svega u obliku subkulture takozvanih skinheadsa, odnosno njihova neonacističkog krila.

Danas u pokretu Antifa djeluju LGBT aktivisti, zagovaratelji globalizma, seksualne, nacionalne i druge manjine te borci za socijalnu pravdu, a njihovi najveći rivali su tradicionalisti odnosno suverenisti. 

 

 

Komentara 2

ČE
Čedolovac
13:04 09.09.2020.

Hahaha da namjerno trolaju..... Procitajte na stranici blm njihov manifest.. Antifa, blm... To su sve do jednog tinejdžeri koji ne znaju ništa o zivotu, niti sto bi sa svojim zivotom.. Hoce istodobno otvorit granice za sve i svima dat besplatno zdravstveno.. Hahaha a tko ce to zaradit, od kud ce se to placat? A kad se odsele od roditelja, pocnu sami placat hranu, obleku, racune, igrice.. Kad pocnu obracat paznju na zakone, poreze, politiku.. Kad shvate da bez poštenog rada nece imat za hranu, racune, obleku i svaki put novi play station.. Kad i sami postanu roditelji onda krenu na desno ravnaj se!

PR
prokurator
15:01 09.09.2020.

narančasti pogubio busolu. i takav upravlja najmoćnijom silom. glasači će birat protukandidata pa makar bio i crni vrag, samo da ga maknu isto kao i kod nas kolindu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije