Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO I NEREDE

Trump o opozivu: Ovo je nastavak najvećeg lova na vještice u povijesti politike

U.S. President Donald Trump departs the White House on travel to Texas, in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.01.2021.
u 17:14

„Ne želim nasilje“, kazao je Trump novinarima uoči odlaska do zida na granici s Meksikom u blizini Alama u saveznoj državi Teksas

Američki predsjednik Donald Trump, pod pritiskom da odstupi jer su njegovi pobornici prošli tjedan upali u Kapitol, u utorak je rekao kako postoji veliki bijes zbog ponovnog pokušaja da ga se opozove, no da ne želi nasilje, prenose agencije. 

Ne želim nasilje“, kazao je Trump novinarima uoči odlaska do zida na granici s Meksikom u blizini Alama u saveznoj državi Teksas. 

U svom prvom obraćanju novinarima od 8. prosinca, republikanac nije htio odgovarati na pitanja o svojoj ostavci te je kritizirao novi pokušaj demokrata da izglasaju njegov opoziv. 

>> FOTO Proboj Trumpovih pristaša na Capitol

U.S. President Donald Trump departs the White House on travel to Texas, in Washington
1/8

„Ovaj pokušaj opoziva izaziva nevjerojatan bijes, a oni to čine i užasno je to što rade“, naglasio je predsjednik na odlasku, a prenosi agencija Reuters. Inicijativu demokrata nazvao je nastavkom „lova na vještice“ usmjerenog na njega. 

Svoj govor za koji ga optužuju da je potaknuo njegove pobornike da napadnu Kapitol je nazvao „potpuno primjerenim“, prenosi agencija dpa. 

„Ako pročitate moj govor, a mnogi su to učinili... analiziran je i ljudi smatraju da je ono što sam rekao potpuno primjereno“. 

Trump bi u srijedu mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u donjem domu američkog Kongresa, no mediji pišu kako su male šanse da se opoziv potvrdi i u gornjem domu, u kojem većinu i dalje imaju republikanci, iako su je izgubili nakon izbora u saveznoj državi Georgiji. 

Republikanski predsjednik je u utorak i optužio velike tehnološke tvrtke da su podijelile naciju, nekoliko dana nakon što su zatvorile njegove račune.

„Mislim da rade groznu stvar za našu državu i našoj državi te vjerujem da će im se to pokazati kao katastrofalna greška“, dodao je Trump. 

Trumpu su pristup svojim uslugama, među ostalima, zabranili Apple, Google, Amazon i Facebook, a Amazon je zabranio i konzervativnoj društvenoj mreži Parler da se koristi njegovom platformom.

 

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
17:53 12.01.2021.

Točno. Sve je rekao kako je.

Avatar Warded
Warded
17:57 12.01.2021.

Što je da je istina, oko njegovog govora nije toliko bitno, koliko je bitno da je natjerao sve da skinu svoje maske. I političare i medije i društvene mreže, cijeli taj svijet "misteriozne pameti" za bavljenje politikom. Kad vidiš "genijalca" i high brain kapacitet Arnolda Terminatora, sasvim ti je jasno koliko je u politici to bitno. Bitno je jedino da plivaš sa strujom, lijevo, desno, centar nebitno je, samo ne remeti uhodane tijekove gdje svi imaju svoju nišu, svi pobiru skorup, izmjenjuju se periodično i imaju cijele dinastije političara. Trumpir se usudio baciti kamen u tu uhodanu kaljužu koja mirno teče pa je panika "da se narod ne dosjeti jadu"....

GE
Gensoman1000
17:38 12.01.2021.

Ekonomski nacionalizam i borba protiv globalisticke pedofilske bande ne odlazi nigdje. Trump je ucinio svoj dio i uvijek ce biti zapamcen kao najbolji americki predsjednik. Leftardi se sada mogu slobodno pokloniti svim medunarodnim korporacijama i centralnim bankama kao prave ovce......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije