Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oteo ih vozač busa

Tri žene otete prije desetak godina pronašli žive u otmičarovoj kući

nestale djevojke (1)
Reuters/Pixsell
07.05.2013.
u 07:33

Ariel Castro (52), u čijoj su kući u Clevelandu bile zatočene i kojeg je policija uhitila, bivši je vozač autobusa. Susjedi su ispričali da nisu primijetili ništa sumnjivo.

Amanda Berry posljednji je put viđena u Burger Kingu u Clevelandu 2003. godine, večer prije 17. rođendana. Georgina DeJesus nestala je gotovo godinu dana poslije u travnju 2004., kada joj je bilo 14 godina, a Michele Knight 2002. kada joj je bila 21 godina, donosi CNN.

Sve tri žene pronašli su žive u ponedjeljak u kući u Clevelandu u američkoj saveznoj državi Ohiju, objavila je tamošnja policija.

– Pomozite mi, ja sam Amanda Berry. Oteta sam te i nije me bilo deset godina. Sad sam ovdje i slobodna sam – Berry je kazala policiji kada je iz susjedove kuće nazvala 911.

Policija je brzo reagirala i ušla u kuću. Uhitila je trojicu muškaraca – Ariela Castra, 52-godišnjeg bivšeg vozača autobusa, te njegovu braću 50-godišnjaka i 54-godišnjaka. Samo je Ariel Castro živio u kući.

 Tri žene i četvrta osoba prevezene su u bolnicu u Clevelandu i liječe se. U dobrom su stanju, a liječnik u toj bolnici dr. Gerald Maloney nije htio identificirati četvrtu osobu.

Jedan od svjedoka ispričao je da je Berry, koja je uz pomoć susjeda uspjela pobjeći iz kuće, sa sobom povela malo dijete.

– Vikale su "pomozite, zovite policiju, molim vas, pomozite...", bile su očajne, plakale su i trčale – ispričala je Angela Garcia, koja im je omogućila da nazovu policiju.

Drugi poziv 911 zaprimio je samo minutu poslije od čovjeka koji je vidio da je Berry istrčala iz kuće.

Castro je bio vozač autobusa. Susjedi su ispričali da nikad nisu primijetili ništa sumnjivo.

– Nikad nismo vidjeli djevojke tamo. Samo muškarca – ispričala je susjeda Anglea Garcia.

Gore možete pogledati video sa snimkom razgovora između Amande Berry i 911.

>> Islamisti oteli francusku obitelj i prijete da će je ubiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije