Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44 pod istragom

Tri carinika, policajac i poduzetnik u pritvoru u Osijeku zbog mita

carina
Pixsell
29.10.2011.
u 13:11

Carinski i policijski službenici, sumnjiče se da su od 7. travnja do 15. rujna 2011., na području graničnog prijelaza Stara Gradiška, u više navrata omogućili uvoz različitih vrsta roba iz Bosne i Hercegovine

U osječkom su pritvoru Županijskoga suda na 30 dana zadržana trojica carinika, policajac i poduzetnik koje Uskok uz još 39 osoba tereti za niz kaznenih djela počinjenih na području graničnog prijelaza Stara Gradiška. Uskok je, naime, donio nalog o provođenju istrage protiv čak 44 osobe, odnosno 37 hrvatskih državljana i sedmorice državljana Bosne i Hercegovine. Grupa koja je, kako doznajemo, bila praćena i prisluškivana, osumnjičena je za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti u pokušaju,  protuzakonitog posredovanja, izbjegavanja carinskog nadzora i poticanja na izbjegavanje carinskog nadzora, prijevare, poticanja i pomaganja u prijevari, davanje i primanje mita, poticanje na davanje mita, davanje lažnog iskaza i poticanje na davanje lažnog iskaza.

Postoji, obznanio je Uskok, osnovana sumnja da su osumnjičeni carinski i policijski službenici, od 7. travnja do 15. rujna 2011., na području graničnog prijelaza Stara Gradiška, u više navrata ostalim osumnjičenicima, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, omogućili uvoz različitih vrsta roba iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku bez carinskog nadzora, potrebne dokumentacije i naplate zakonom propisanih carinskih davanja. 

Komentara 15

OB
-obrisani-
13:26 29.10.2011.

to vam je..dokaz....da je CARINA...još uvijek.ista....kao u vrijeme Barišića . još uvijek..caruje...HDZ...mafija...

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
14:04 29.10.2011.

Poduzetnik u HDZ rjećniku znaći : Poduzetna osoba,Poduzeti nešto

DU
Deleted user
13:21 29.10.2011.

Cuj:\" Poduzetnik!\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije