Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIMIR SEVER

Tražili smo da Pavić odstupi, pa nećemo sad s njim pregovarati

Krešimir Sever
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
09.06.2019.
u 19:20

Bili bismo nedosljedni da sad prihvatimo sjesti za stol nakon što smo tražili da on odstupi. Usto, svjesni smo da ta njegova antikampanja nije išla bez blagoslova Vlade i premijera, kazao je Sever

1. Ministar Pavić je protiv sindikata vodio oštru plaćenu kampanju, te tvrdio da referendumskom inicijativom politikantski dezinformiraju i obmanjuju javnost.

2. Sad vas zove da pregovarate?

Mi smo dali vrlo jasan odgovor i poruku i prije nego što smo pozvani. Upravo zbog ovog njegova pristupa našoj inicijativi, plaćanja oglasa i njihove objave narodnim novcem, pri čemu je on obmanjivao javnost, doveo je do toga da smo zatražili najprije njegovu ostavku, pa onda i smjenu. Bili bismo nedosljedni da sad prihvatimo sjesti za stol nakon što smo tražili da on odstupi. Usto, svjesni smo da ta njegova antikampanja nije išla bez blagoslova Vlade i premijera.

3. Sad iz Vlade poručuju da sindikate uvažavaju kao socijalne partnere, da nikada nisu podcjenjivali snagu sindikata. Jesu li vam ove izjave smiješne?

S obzirom na iskustvo koje imamo s njima, pa i onima prije njih, jasno je da nas nisu uvažavali niti poštivali ono što radimo i za što se zauzimamo. Sad kad su shvatili da su pogriješili i da su podcijenili kako sindikate tako i narod pokušavaju umanjiti političku štetu. Upravo iz ove njihove poruke jasno je koliko je isfrizirana bila reklama kojom su tukli po nama te da nas i dalje jednako ne uvažavaju, a da sve ovo čine zato da umanje političku štetu bojeći se narodnog stava na referendumu jer valjda smatraju da bi se to moglo politički protumačiti i kao izjašnjavanje protiv vlasti. Oni nešto što nije bilo politički motivirano stavljaju u politički kontekst poučeni i onim što im se dogodilo tijekom glasanja na EU izborima. Politički mudra i odgovorna vlast trebala bi shvatiti da se ne bi smjela miješati u ovako snažnu poruku naroda da želi referendum. Mudra vlast jednostavno bi tu poruku iz naroda – prihvatila.

Premijer je jako sretan što je Europska komisija (EK) pozitivno ocijenila Vladinu mirovinsku reformu. Kako vi to doživljavate?

Naše iskustvo govori da kada neke postupke hvale EK, Svjetska banka, MMF i bonitetne agencije to sasvim sigurno nije dobro ni za zemlju ni za njezine građane.

Komentara 4

ST
stefj
22:22 09.06.2019.

Ah, to su ovi, najveće štetočine u Hrvatskoj uz političare... Samo dajte, svaka izjava napuni još koji autobus mladih i stručnih s jednosmjernom kartom u džepu... Sindikati državnih i javnih službi, već godinama s vladamo dogovaraju gospodarski smjer zemlje. Pa sada imamo - zadnji smo u EU, a te državne i javne strukture među najgorima na svijetu. A i budućnost su poprilično potaracali, tako da se više nitko nema što nadati ovdje... Uz političare najveći zagovornici uhljebljivanja, nagrađivanja interesnih skupina, poticatelji negativne selekcije i stvaratelji antipoduzetničke klime... I sad imaju što su htjeli - uhljebistan gdje svi stručni i sposobni bježe van i to ne tamo gdje su velika radnička prava, već tamo gdje postoji tržište, ne tamo gdje ne treba raditi ništa, već tamo gdje se radi i to krvavo...

DU
Deleted user
00:15 10.06.2019.

Slovenci kazu da se je njihovi zivotni vjek covjeka u ovih zadnji 27 god. produzio za 9 god.Navode da nemaju vise teske industrije,dobili su autoceste i niz drugih medicinski napredaka koji su doveli do toga.A i njihov mirovinski fond je dosao u problem sa mirovinama od 65 god.Nasi sindikati su drugog misljenja.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
06:32 10.06.2019.

Krešimir Sever i Volim Ribić jedini sindikalisti u Hrvatskoj .... Furio Radin jedini Talijan... Pupovac jedini Srbin... Vedran Pavlek se jedini kuži u skijanje... Bruno Kovačević jedini u sport na HRT... i tako ne godinama već desetljećima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije