Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tražili smo da Pavić odstupi, pa nećemo sad s njim pregovarati

Bili bismo nedosljedni da sad prihvatimo sjesti za stol nakon što smo tražili da on odstupi. Usto, svjesni smo da ta njegova antikampanja nije išla bez blagoslova Vlade i premijera, kazao je Sever
09. lipnja 2019. u 19:20 4 komentara 751 prikaza
Krešimir Sever
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

1. Ministar Pavić je protiv sindikata vodio oštru plaćenu kampanju, te tvrdio da referendumskom inicijativom politikantski dezinformiraju i obmanjuju javnost.

Andrej Plenković i Lovro Kuščević Iva Puljić-Šego Istanbulska, izbori, mirovine. Vlada protiv svakog referenduma

2. Sad vas zove da pregovarate?

Mi smo dali vrlo jasan odgovor i poruku i prije nego što smo pozvani. Upravo zbog ovog njegova pristupa našoj inicijativi, plaćanja oglasa i njihove objave narodnim novcem, pri čemu je on obmanjivao javnost, doveo je do toga da smo zatražili najprije njegovu ostavku, pa onda i smjenu. Bili bismo nedosljedni da sad prihvatimo sjesti za stol nakon što smo tražili da on odstupi. Usto, svjesni smo da ta njegova antikampanja nije išla bez blagoslova Vlade i premijera.

Prikupljanje potpisa RAD DO 67. Sindikati: Na putu smo da skupimo dovoljno potpisa

3. Sad iz Vlade poručuju da sindikate uvažavaju kao socijalne partnere, da nikada nisu podcjenjivali snagu sindikata. Jesu li vam ove izjave smiješne?

S obzirom na iskustvo koje imamo s njima, pa i onima prije njih, jasno je da nas nisu uvažavali niti poštivali ono što radimo i za što se zauzimamo. Sad kad su shvatili da su pogriješili i da su podcijenili kako sindikate tako i narod pokušavaju umanjiti političku štetu. Upravo iz ove njihove poruke jasno je koliko je isfrizirana bila reklama kojom su tukli po nama te da nas i dalje jednako ne uvažavaju, a da sve ovo čine zato da umanje političku štetu bojeći se narodnog stava na referendumu jer valjda smatraju da bi se to moglo politički protumačiti i kao izjašnjavanje protiv vlasti. Oni nešto što nije bilo politički motivirano stavljaju u politički kontekst poučeni i onim što im se dogodilo tijekom glasanja na EU izborima. Politički mudra i odgovorna vlast trebala bi shvatiti da se ne bi smjela miješati u ovako snažnu poruku naroda da želi referendum. Mudra vlast jednostavno bi tu poruku iz naroda – prihvatila.

Premijer je jako sretan što je Europska komisija (EK) pozitivno ocijenila Vladinu mirovinsku reformu. Kako vi to doživljavate?

Naše iskustvo govori da kada neke postupke hvale EK, Svjetska banka, MMF i bonitetne agencije to sasvim sigurno nije dobro ni za zemlju ni za njezine građane.

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
 • stefj:

  Ah, to su ovi, najveće štetočine u Hrvatskoj uz političare... Samo dajte, svaka izjava napuni još koji autobus mladih i stručnih s jednosmjernom kartom u džepu... Sindikati državnih i javnih službi, već godinama s vladamo dogovaraju gospodarski smjer zemlje. Pa ... prikaži još! sada imamo - zadnji smo u EU, a te državne i javne strukture među najgorima na svijetu. A i budućnost su poprilično potaracali, tako da se više nitko nema što nadati ovdje... Uz političare najveći zagovornici uhljebljivanja, nagrađivanja interesnih skupina, poticatelji negativne selekcije i stvaratelji antipoduzetničke klime... I sad imaju što su htjeli - uhljebistan gdje svi stručni i sposobni bježe van i to ne tamo gdje su velika radnička prava, već tamo gdje postoji tržište, ne tamo gdje ne treba raditi ništa, već tamo gdje se radi i to krvavo...

 • kopa.com:

  Slovenci kazu da se je njihovi zivotni vjek covjeka u ovih zadnji 27 god. produzio za 9 god.Navode da nemaju vise teske industrije,dobili su autoceste i niz drugih medicinski napredaka koji su doveli do toga.A i njihov mirovinski fond je ... prikaži još! dosao u problem sa mirovinama od 65 god.Nasi sindikati su drugog misljenja.

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Krešimir Sever i Volim Ribić jedini sindikalisti u Hrvatskoj .... Furio Radin jedini Talijan... Pupovac jedini Srbin... Vedran Pavlek se jedini kuži u skijanje... Bruno Kovačević jedini u sport na HRT... i tako ne godinama već desetljećima