Naslovnica Vijesti Hrvatska

Traže smanjenje broja zastupnika na 100 i upola manje plaće dok ne pokrenu Hrvatsku

Ako ne pokrenu Hrvatsku na temelju egzaktnih parametara, plaća sljedeću godinu pada za još 50%
27. kolovoza 2015. u 13:04 15 komentara 1115 prikaza
most nezavisnih lista
Foto: Most
Pogledajte galeriju 1/5

Današnjom konferencijom za medije MOST nezavisnih lista javno želi istaknuti kako  tijelo koje je ustavno nadređeno Vladi RH, a to je Hrvatski sabor, služi samo kao svojevrsni „igrokaz“ vladajućima. Osim javnog isticanja tog problema, MOST NL želi ponuditi i – rješenje. 

Uz ostalo, i zato – traže smanjenje broja saborskih zastupnika. Napominju da u stvarnosti, unatoč Ustavu nisu Leko i Stazić šefovi Milanoviću i Marasu, nego obrnuto. U slučaju smanjenja broja saborskih zastupnika sa 150 na najviše 99, ne samo da se ne bi dogodila nikakva šteta, nego bi se smanjila i mogućnost da se određeni dio stranačkih poslušnika „uhljebljuje“ na teret poreznih obveznika.

Most zahtijeva da kandidati za saborske zastupnike koji su prvu godinu spremni primati tek nešto više od pola saborske plaće, a to je:

– 9.999 kuna. Uvjet je da nakon isteka prve godine dobiju punu plaću taj da izaberu i natjeraju novu Vladu da stvarno, a ne kozmetički, pokrene Hrvatsku. Ako se to ne dogodi na temelju egzaktnih parametara, plaća sljedeću godinu pada za još 50%! I tako četiri godine, dok ne pokrenu Hrvatsku ili dođu na primanja u visini prosječne hrvatske radničke mirovine ili socijalnih slučajeva.

U četiri godine samo od sredstava isplaćenih na bruto plaće i druge izdatke 1/3 zastupnika, moglo bi se beskamatnim kreditom od 99 999 kuna kreditirati 999 inovatora-poduzetnika. Tako 999 mladih inovatora-poduzetnika ne bi napustilo Hrvatsku, a svijet bi ionako vidjeli osvajajući nagrade na međunarodnim izložbama do kojih nas ona 1/3 saborskih zastupnika ne može dovesti ni u snu.

>> Most Bože Petrova o HDZ-u i SDP-u: 'Jedna duša, a nas dvoje'

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • swimm:

    60% njih ne zaslužuje ni trecinu plaće,da ne spominjem plaćanje odvojenosti od obitelji( nisam ga ja tjerao da gradi karijeru preko moje grbe)

  • osica:

    Bravo za MOST, ali nekima biste "prije kožu oderali nego da pristanu na smanjenje plaće". usporediti će se s parrlamentima EU Njemačka, Italija, Francuska......kad se radi o njihovoj koži, što se primanja tiče. Naše će pak plaće i mirovine uspoređivati ... prikaži još!đivati s Bugarskom i Rumunjskom i uporno tvrditi da "nam je dobro zahvaljujući njima"

  • kajinx:

    Ovo će nam pokazati tko zbilja brine za svoju Domovinu.