Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Roks

Tomislav Tolušić ispričao se građanima pa udario po opoziciji

\'viro vitica - vijecnici sdp-a napustili sjednicu zupanijske skupstine  snimio maja santosi /pixsell\'
\'Maja Šantoši/PIXSELL\'
15.03.2011.
u 12:00

Nakon županova istupa oporbeni vijećnici SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSP-a napustili jučerašnju sjednicu Skupštine tvrdeći da ih je T. Tolušić izvrijeđao

Na početku jučerašnje sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije predsjednik Josip Novogradec (HSS) odmah je zabranio očekivanu raspravu o samohvali lokalnih političara na internetu.

Međutim, nije zabranio županu Tomislavu Tolušiću (HDZ) da komentira pitanje o toj temi koje je postavio njegov stranački kolega Đuro Matovina.

Borac za istinu

– Što se tiče mog komentiranja na internetu, svemu što je rečeno o ovom slučaju u tiskovnim i elektronskim medijima – nemam što dodati. Ispričavam se građanima ako sam nekoga uvrijedio svojim postupcima. To mi nije bila namjera. Ispričavam se građanima, ali ne i političarima. Ono što me iskreno iznenađuje jest da se svim silama, pa i sudskim putem, pokušava spriječiti istina. A istina je ta da su visoki dužnosnici SDP-a upleteni u moguće kriminalne radnje koje su imale za cilj oštetiti županiju za vrlo visoke novčane iznose – opravdavao se Tolušić, koji se "proslavio" kao internetski forumaš Roks.

Dodao je kako postoji vrlo opravdana sumnja za utaju poreza i nanošenje štete državnom proračunu. – HDZ je u svojim redovima imao lopove. Mi od toga ne bježimo, mi za to plaćamo cijenu. Sramotno je da vrh SDP-a ove županije daje potporu onima koji su pod sumnjom da su počinili kaznena djela koruptivne naravi. Primjenjujući SDP-ovu logiku, da je cijeli HDZ kriminalna organizacija, s punim pravom mogu reći da je vrh SDP-a ove županije duboko korumpiran i ništa drugo nego kriminalna organizacija – nastavio je župan.

Rekao je i kako poziva građane da se, ako žele graditi jeftine stanove, obrate SDP-u, koji podupire tezu da se stanovi mogu izgraditi za sitniš.

Nisu svi isti

– S obzirom na to da SDP da stoji iza svih svojih ljudi, bez obzira na moguća kaznena djela, tražim da cijelo županijsko vodstvo SDP-a podnese ostavke na svoje funkcije – zaključio je Tolušić.

Na njegov istup oštro su reagirali oporbeni vijećnici, koji su, nakon prosvjeda s govornice, napustili sjednicu.

– S obzirom na to da je župan na početku aktualnog sata izrekao uvrede na račun vrha SDP-a, i da uporno privatnu tužbu želi staviti u politiku, moram reći da nisu svi isti – izjavila je Martina Grman u ime kluba vijećnika SDP-a, HNS-a i HSU-a.

Bez kritika nije ostao ni Klub vijećnika HSP-a.

– Sve je u ovoj županiji dobro, pa i više od 11 tisuća nezaposlenih. Gospodine župane, uvrijedili ste vijećnike, pa ćemo i mi također napustiti sjednicu. Ovdje smo političari koji ne prodaju krumpire, pa nije lijepo što ste se ispričali građanima, a ne i političarima – rekao je vijećnik Zvonimir Šimić (HSP).

Vladajuća koalicija HDZ-a i HSS-a nakon toga je sjednicu županijske Skupštine odradila bez oporbenih vijećnika.

Ključne riječi

Komentara 3

BK
B Kosa
17:33 15.03.2011.

Tolusicu cestitam tako trebaju svi odgovoriti ovim ljevicarski spodobama

ZI
zigi7darko
17:44 15.03.2011.

Nepovratno tonemo u sve dublji glib, maknuti sve političare i zabraniti im obavljati bilo kakve javne dužnosti slijedećih 20 godina. Procesuirati lopove, iz svih stranaka, naravno postojeći zatvorski kapaciteti su nedovoljni. A onda, Bože pomozi, i do 20 godina će biti potrebno ispraviti sve loše stvari. No, gadovi nam lažu i pričaju bajke, zašto se ne kaže gdje smo!? Pa pitam ja Vas, može li se staviti ruka u vatru i za jednu općinsku, gradsku i županijsku vlast, da nije ogrezla u kriminal i nezakonje!? Bože, pa tko to može ne vidjeti!?

RO
roksi
21:20 15.03.2011.

To Tolusicu, sve im reci u bebe, to zamjenice, to Roki, to Repane - sta znaju ovi iz SDPa, gdje oni peku janje, u kojoj vikendici, samo naprijed zupane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije