Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Pranić

Tko je novi gradonačelnik Vrgorca, 29-godišnji magistar građevine s Nezavisne liste mladih

Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
20.06.2016.
u 09:59

Ante Pranić rođen je u Makarskoj 1987. godine, a sin je Mirka Pranića, dugogodišnjega predsjednika SDP-a Vrgorac, člana Županijskog odbora SDP-a i jednog od najdugovječnijih vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca.

Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM), 29-godišnji magistar građevine, novi je i do sada najmlađi gradonačelnik Vrgorca te prvi vrgorački gradonačelnik koji nije iz HDZ-a.

 Na prijevremenim lokalnim izborima, održanim u nedjelju, 19. lipnja, dva diplomirana inženjera građevine – Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg, pobijedili su u drugome krugu glasovanja za gradonačelnika kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić i njezina zamjenika Antu Radića.

Po službenim rezultatima iz vrgoračkoga Gradskog izbornog povjerenstva (GIP)  Ante Pranić dobio je 2161 glas, odnosno  55,83 posto, a Nada Jelavić osvojila je 1636 glasova birača, odnosno 42,26 posto.  

Ante Pranić rođen je u Makarskoj 1987. godine, a sin je Mirka Pranića, dugogodišnjega predsjednika SDP-a Vrgorac, člana Županijskog odbora SDP-a i jednog od najdugovječnijih vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca.

Kao student, uključio se u rad lokalnoga SDP-a i bio jedan od aktivnijih članova Foruma mladih u Vrgorcu. Nezadovoljan što nije uvršten na listu SDP-a, pred lokalne izbore 2013. zajedno s Mirkom Vukovićem napustio je SDP i sa skupinom mladih, uglavnom studenata sa splitskoga sveučilišta, osnovao Nezavisnu listu mladih koja je već na prvim lokalnim izborima osvojila dva vijećnika u gradskome vijeću, a na sljedećim prijevremenim izborima NLM, predvođen Pranićem, osvojio je pet vijećnika, dok je Ante Pranić postao je predsjednik Gradskoga vijeća.

U prvome krugu izvanrednih lokalnih izbora u Vrgorcu, 5. lipnja, izabrano je Gradsko vijeće od 15 članova, u kojem je najviše vijećnika osvojio NLM – šest, HDZ je osvojio četiri vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika.

>> Izbor gradonačelnika u Vrgorcu: Nezavisni Ante Pranić pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju

Komentara 58

CA
CALL
10:33 20.06.2016.

zaboravio si spomenuti da je veliki navijač Crvene Zvezde.

Avatar nekakav
nekakav
10:15 20.06.2016.

tko je novi gradonačelnik.. pa sin sdpovca! ova promjena je simbolična. jedan kamen na cesti zamijenio drugi. pazite, vrgorac je grad... poznat po čemu? jagodama! super. sad će biti više i jeftinijih jagoda. nego, nešto se puno očekuje od mladih...mladih... i ranih 90-ih je bilo u politici jako puno mladih. vidimo da su u međuvremenu ostarili, ništa nisu napravili. treba li se nadati da je ovaj put drukčije?

PE
perfa57
11:47 20.06.2016.

Je li i njega i većinu Vrgorčana vrijeđa pjesma "Lijepa li si"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije