Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEVGENIJ MANJUROV (39)

Tko je napadač iz Moskve: Živio je s majkom, bio je samotnjak opsjednut oružjem

Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL
1/5
20.12.2019.
u 22:35

U napadu je koristio AK-47, a kod kuće su mu pronađene dvije poluautomatske puške i dvije sačmarice

Otkriven je identitet napadača na sjedište ruske sigurnosne agencije FSB koji je u četvrtak ubio jednog službenika i ranio više njih, prije nego što je ubijen. Riječ je o Jevgeniju Manjurovu, a tamošnji mediji opisali su ga kao nestabilnog i oružju sklonog 39-godišnjaka.

U svom napadu automatskim oružjem on je uspio ubiti jednog zaposlenika FSB-a, teško raniti dvojicu, a još trojicu lakše, prije nego što ga je fatalnim hicem pogodio FSB-ov snajperist. U ruksaku koji je imao sa sobom pronađene su i granate te improvizirana eksplozivna naprava. Ističe se da ipak nije uspio ući u zloglasnu Lubjanku, zgradu gdje se nekada nalazio KGB, a danas je ondje sjedište FSB-a. Napadač je, navodi se, živio s majkom, bio je samotnjak opsjednut naoružanjem, a prije je radio kao zaštitar, čak i u ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata u Moskvi, rekao je ruskim medijima napadačev otac.

U napadu je koristio AK-47, a kod kuće su mu pronađene dvije poluautomatske puške i dvije sačmarice. Međutim, svjedoci koji su ga gledali na streljani Dosaaf gdje je vježbao gađanje govore da doista jest bio čudan. Motivi su napada nejasni, iako je po nekim informacijama uzvikivao slogane svojstvene teroristima islamske države. Napad se dogodio upravo u vrijeme kada je predsjednik Vladimir Putin držao govor na godišnjoj proslavi FSB-a koja se odvijala u Kremlju.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:06 21.12.2019.

Izgleda da jedino prostitutke jos komentiraju u vecernjaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije