Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najizgledniji nasljednik D. Prgometa

Tko je Mislav Herman, zastupnik HDZ-a koji bi mogao postati novi predsjednik Skupštine

Zagreb: Članovi HDZ-a Ivan Ćelić i Mislav Herman održali konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
01.10.2020.
u 11:24

U stranci kažu da popularni doktor puca visoko, u oporbi da "nije loš". U mandatu se nije isticao, a ono jutro kad se Zagreb tresao radio je u Petrovoj

Nije još odlučeno, ali ide u tom smjeru - kažu nam tako u HDZ-u o Mislavu Hermanu, čije se ime spominje kao ono novog predsjednik Gradske skupštine. Na tom bi mjestu trebao zamijeniti Dragu Prgometa, koji je dao ostavku, a službeno bi gradskim parlamentom Herman mogao predsjedati već ovog mjeseca. Hoće li, pitali smo i njega.

- Ma nije to još ništa službeno, stranačka tijela tek moraju raspravljati. Ako se Prgomet razriješi dužnosti, "u igri" su svi zastupnici HDZ-a iz Skupštine. Daleko je još to moje navodno imenovanje, bilo bi neodgovorno da sad to komentiram - kazao nam je Herman.

Bliži Plenkoviću nego Mikuliću

A da nam kažu koju riječ o Hermanu pitali smo njegove kolege.

- Mislav je dobar dečko i odličan liječnik. Možda mu nedostaje malo force, ali sad će dobiti priliku da se ozbiljnije dokaže, pa će je valjda i iskoristiti - rekao nam je jedan od njegovih starijih kolega iz gradskog HDZ-a, pa dodao kako je Herman na svom poslu izuzetno voljen i cijenjen.

30.01.2018., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba na kojoj se glasalo o usvajanju odluke o nacinu prikupljanja i naplate odvoza otpada u Zagrebu. Ana Lederer, Mislav Herman. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL

Kažu tako i brojne rodilje koje su ga ocjenjivale na internetskim stranicama poput najdoktor.com, gdje je ovaj specijalist ginekologije i opstetricije u Petrovoj među omiljenim osobama koje bebe prve ugledaju. A nije mrska Hermanova pojava ni kolegama u Skupštini. - U redu je. Može se s njim popričati i stvarno nije loš čovjek - opisuju ga tako u oporbi dodajući da je, po nastupu, sličan i dosadašnjem predsjedniku gradskog parlamenta Dragi Prgometu.

Ono što im je još zajedničko jest liječnička karijera, ali i HDZ-ovska "struja". Obojica su bliži premijeru Andreju Plenkoviću nego šefu zagrebačkog ogranka stranke Andriji Mikuliću, što im je kod lokalnih HDZ-ovaca, doznajemo, velik plus. Vratimo se sad opet samom Hermanu, koji je slijedio traga svog oca Radoslava, također ginekologa te svojedobno ravnatelja KBC-a "Sestre milosrdnice".

Majka mu je Vinka Luetić-Herman, također liječnica te bivša revizorica za mirovine u HZMO-u, prije pet godina nepravomoćno je osuđena zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina. Bila je to "afera Rubala" jer joj je glavni akter bio dr. Drago Rubala, a osim njega, u njoj je bilo obuhvaćeno još 68 osoba, među kojima i majka Mislava Hermana. Nije to sve od doktora u obitelji jer je druga supruga njegova oca Mirna Šitum, nekadašnja pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo te voditeljica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a "Sestre milosrdnice". A prije nego krenemo na sam politički dio, valja spomenuti i da je Mislav Herman rođen na prvi dan proljeća prije 43 godine, a u braku je od svoje 30. I supruga mu je u medicinskim vodama, dok njezin otac, odnosno Hermanov punac, zubar i slovi kao jedan od najbogatijih ljudi na Pagu.

10.02.2020., Zagreb - Sjednica zagrebacke Gradske skupstine nastavljena je raspravom o izmjenama i dopunama GUP-a. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ušao je kao zamjena

Nešto ranije ipak "potpisao" je s HDZ-om, u kojem je od studentskih dana. Bio je član mladeži stranke, šef područnog ogranka Gornji grad - Medveščak, a dio je i predsjedništva zagrebačke Akademske zajednice HDZ-a. U Gradsku je skupštinu kao zastupnik ušao u lipnju 2017. s kolegom Kazimirom Ilijašem, a njih su dvojica bili zamjene Nikolini Brnjac i Krunoslavu Katičiću.

Ove je godine pokušao Mislav Herman i u Sabor pa je bio kandidat svoje stranke u prvoj izbornoj jedinici u kojoj je, na dvanaestom mjestu na listi, osvojio 479 glasova ili 0,97 posto. Ipak, njegovo se ime još prije četiri godine spominjalo kao mogućeg nasljednika Andrije Mikulića na čelu zagrebačkog ogranka stranke, a kolege u HDZ-u kažu da je Herman ambiciozan čovjek koji bi rado jednom volio biti i predsjednik stranke te premijer države.

Komentara 8

SL
Slavi
12:55 01.10.2020.

Previše liječnika u politici, s obzirom na to kakvo nam je zdravstvo nije niti čudno da nam je država u komi pored tolikih doktora.

PE
PetarPan1108
15:48 01.10.2020.

Dobar doktor i dobar čovjek! Samo naprijed, postovanje!!!

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:39 01.10.2020.

Kolko milijuna ima na računu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije