Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESTO ČELNIKA ŽUPANIJSKOG ODBORA

Tko će naslijediti Banožića u HDZ-u? Spominje se više imena, nisu isključeni ni izbori

Zagreb: Povećanje minimalne plaće jedna je od tema sjednice Vlade na kojoj se uvodno obratio premijer Plenković
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
31.01.2024.
u 15:31

Sada ostaje da se vidi hoće li HDZ u izbore koji dolaze povesti netko od dosadašnjih zamjenika Banožića na mjestu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a ili će biti imenovan povjerenik koji će zasjesti na čelo županijske stranačke organizacije

Mario Banožić podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a vukovarsko–srijemske županije. Ovu odluku Banožić je donio dva i pol mjeseca nakon prometne nesreće koju je skrivio 11 studenoga prošle godine u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a on sam zadobio teške tjelesne ozljede radi kojih je i sam završio na liječenju prvo u vinkovačkoj bolnici, a onda i KBC Osijek.

Odmah poslije prometne nesreće Banožić je smijenjen s mjesta ministra obrane u Vladi RH, a i policija je protiv bivšeg ministra podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Inače, na mjestu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Banožić se nalazio od studenoga prošle 2020. godine. Prema navodima članova HDZ-a sukladno Statutu stranke sada slijede radnje koje će iznjedriti novu čelnu osobu koja će dalje predvoditi HDZ vukovarsko – srijemske županije.

Zagreb: Povećanje minimalne plaće jedna je od tema sjednice Vlade na kojoj se uvodno obratio premijer Plenković
1/17

Kada je riječ o imenima tu se najčešće spominje Ivan Bosančić koji je gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik HDZ-a Grada Vinkovaca. Među potencijalnim kandidatima spominje se i gradonačelnik Otoka i saborski zastupnik Josip Šarić ali i bivši gradonačelnik Vinkovaca i sada saborski zastupnik Mladen Karlić. Iz redova HDZ-a može se čuti i ime vinkovačkog gospodarstvenika Petra Šimića.

Sada ostaje da se vidi hoće li HDZ u izbore koji dolaze povesti netko od dosadašnjih zamjenika Banožića na mjestu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a ili će biti imenovan povjerenik koji će zasjesti na čelo županijske stranačke organizacije.

POVEZANI ČLANCI:

Nije isključeno niti da se ide u unutarstranačke izbore. Interesantno je kako nitko od viđenijih članova HDZ-a u Vukovarsko – srijemskoj županiji ne zna što stoji u ostavci Banožića te navode kako i oni čekaju dalje korake vrha stranke, odnosno samog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

>> VIDEO Poginuo u sudaru s Banožićem: Obitelj preminulog ima pravo na odštetu od najmanje 120 tisuća eura

Komentara 1

NO
Nordik
16:49 31.01.2024.

Zašto alkoholičar i ubojica mladog čovjeka nije zatvoren?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije