Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE DORH

Pokrenuta istraga protiv Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće

Zagreb: Konferencija Dan hrvatske obrambene industrije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
05.01.2024.
u 14:32

Protiv Marija Banožića pokrenuta je istraga, objavio je DORH, i to zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima oglasilo se o prometnoj nesreći Marija Banožića, bivšeg ministra obrane, koju je izazvao sredinom studenoga. U toj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak koji je bio u drugom automobilu, dok je Banožić bio teško ozlijeđen.

Protiv Marija Banožića pokrenuta je istraga, objavio je DORH, i to zbog izazivanja prometne nesreće. U cijelom slučaju provest će se dokazne radnje ispitivanja svjedoka i provesti potrebna vještačenja. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

Zagreb: Konferencija Dan hrvatske obrambene industrije
1/17

''Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona, a navedeno je rješenje 22. prosinca 2023. upućeno okrivljeniku te je 2. siječnja 2024. zaprimljena potvrda da ga je okrivljenik uredno zaprimio slijedom čega su se stekli uvjeti za objavu priopćenja, s obzirom na više zaprimljenih upita novinara.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak 11. studenoga 2023. oko 6:10 sati kod Vinkovaca upravljao osobnim automobilom marke Nissan lijevim prometnim trakom II. dionice državne ceste broj 55 u smjeru Županje, protivno odredbama čl. 46. st. 1., 51. st. 1. i čl. 70. st. 1. toč. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći. Osnovano se sumnja da je uslijed brzine neprilagođene osobini ceste, zavoju u desno te smanjenoj vidljivosti zbog magle i preglednosti uslijed skupa vozila počeo pretjecanje skupa vozila (tegljač s priključnim vozilom) ne vodeći računa da bi ovu radnju mogao sigurno izvesti te nije obratio pozornost na druga vozila na kolniku. Uslijed navedenog je došlo do udara osobnog vozila u prednji dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera te je 40-godišnji vozač tog teretnog (kombi) vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda.

POVEZANI ČLANCI:

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima provest će tijekom istrage dokazne radnje ispitivanja svjedoka i provesti potrebna vještačenja."

>> VIDEO Uzorci krvi i urina stižu u Zagreb na analizu, Olujić: 'Banožićeva kazna ovisi o nizu faktora'

Ključne riječi

Komentara 13

MA
malosutra12
16:02 05.01.2024.

Nesreća koja se može desiti svakom vozaču u magli, zavoju i na cesti sa malim prometom u to doba. Za počinjenu nesreću treba ga primjereno kazniti, no nije u redu od medija, piskarala i degenrika da čovjeka razapinju, jer psihičke posljedice će nositi cijeli život.

DE
Delmaticus
15:43 05.01.2024.

E moj bane rakija, džip, cajke, dvocjevka, magla, zora i otkaz.

NO
Nordik
15:36 05.01.2024.

Da li su mu izvadili krv ili će to poslije suđenja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije