Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo kobna nepažnja

Teta iz vrtića umjetnim disanjem oživjela curicu izvučenu iz zdenca

bunar
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
30.03.2010.
u 11:10

Djevojčicu je iz bunara izvukao susjed Anto, a odgojiteljica Marijana vratila ju je u život umjetnim disanjem.

Iako je dan prije nekoliko minuta provela u bunaru punom vode, dvogodišnja Maja Ramić iz Darde nedaleko od Osijeka već se danas veselo igrala sa svojom majkom Izabelom Medić u osječkoj bolnici. Djevojčica je u ponedjeljak oko 17.15 sati upala u zdenac dubok oko dva metra. Trenutak roditeljske nepažnje umalo je bio koban za malenu, no brzom intervencijom njezine majke i susjeda život joj je ipak spašen. Presudna je bila i uloga odgojiteljice iz obližnjega vrtića Marijane Cmrečnjak (33) koja je reanimirala djevojčicu.

– Prijateljica Ivana i ja sjedile smo i pile kavu, a malena je neprestano bila kraj mene. Na trenutak se izgubila. Odmah smo je počele tražiti, a kad smo vidjele kako više nema terpapira na otvoru za bunar i opeka koje su bile poslagane, shvatile smo da je upala. Pogledala sam u rupu i vidjela je. Strašno je bilo. I sad me strah pogledati u taj bunar – kroza suze je govorila majka Izabela. Dodala je kako su odmah pozvale susjede, a najhrabriji je bio Anto Marković (40) koji je uzeo uže i spustio se u zdenac.

Buket za tetu Marijanu

– Izvukao ju je iz vode, a ona je bila beživotna. Tada je odgojiteljica iz vrtića priskočila i dala joj umjetno disanje – prepričala je Izabela koja je beskrajno zahvalna svima koji su spašavali njezinu djevojčicu. Hrabra Marijana smatra pak kako je samo jedna od karika u lancu ljudi koji su spašavali djevojčicu.

– Posao mi je znati pružiti prvu pomoć i samo sam napravila ono za što sam se školovala – skromna je odgojiteljica. Ipak, kaže, cijelu noć nije spavala i razmišljala je o tome što se moglo dogoditi.

– Kad su je izvukli, preko lica je imala trave i morala sam je prvo očistiti. Na sreću, već nakon nekoliko pokušaja pružanja umjetnog disanja zakašljala se i ispljunula vodu. Odmah smo je premjestili na bok, presvukli i utoplili, a tada je došla hitna pomoć – priča Marijana koju su njezini mališani iz vrtića dočekali s buketom cvijeća i pjesmom “Ja želim život”. Ivana Kovačević, koja kao podstanar živi u kući u kojoj je stradala malena Maja, odmah se odlučila preseliti.

Bunar bez zaštite

– Govorili smo gazdarici da zaštitimo taj bunar, no nije slušala. Ne želim više živjeti u kući u kojoj i moja djeca mogu stradati – kazala je Ivana koja je već našla novi stan.

 

Komentara 9

RI
Ringo
13:02 30.03.2010.

Svaka čast, to se traži.

JA
jankoprekobrda
13:30 30.03.2010.

Eto u polavi losih vijesti desi nam se ponakada i nesto dobroga i humanoga.

CH
chino49
12:21 30.03.2010.

Svaka čast hrabrim i pribranim ljudima! Ovo je najljepša vijest što sam čula nakon već dugo vremena! Medalju za hrabrost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije