Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio u sierra leoneu

Talijanski bolničar zaražen ebolom primljen u rimsku bolnicu

ebola
Christian Charisius/DPA/Pixsell
13.05.2015.
u 15:13

Pacijent je imao temperaturu, ali je bio lucidan i surađuje s liječnicima

Zdravstveno stanje 37-godišnjeg bolničara organizacije Emergency koji se zarazio virusom ebole u Sierra Leoneu nisu kritične, rečeno je danas na konferenciji za novinare u rimskoj bolnici Spallanzani u koju je smješten u noći između utorka i srijede. Pacijent je imao temperaturu, ali je bio lucidan i surađuje s liječnicima, izjavio je Giuseppe Ippolito, znanstveni direktor bolnice Spallanzani u Rimu i tretiran je lijekovima protiv virusa.

Bolničar zaražen virusom ebole prebačen je posebnim zrakoplovom ratnog zrakoplovstva iz Sardinije u Rim. Naime, bolesnik je iz Sardinije, gdje se vratio iz Sierra Leonea 8. svibnja. Prve simptome bolesti primijetio je u nedjelju i odmah su poduzete sve mjere za takve slučajeve, u sada se nalazi u bolnici u kojoj je ove godine izliječen od ebole doktor Fabrizio Pulvirenti, također iz Emergency.

>>Prvi testovi na ebolu kod pacijentice u Ljubljani negativni

>>Bračni par završio u karanteni: Sumnjali na ebolu, a imali vodene kozice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije