Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afganistan

Talibani prijete Baracku Obami još žešćim otporom

afganistan, napad, vojnici
Reuters
03.12.2009.
u 09:16

SAD ima problema i s obukom afganistanske vojske jer su mnogi novaci narkomani, a 90 posto ih je nepismeno. Četvrtina novaka svake godine napusti vojsku.

Nakon najave SAD-a o slanju novih 30.000 vojnika u Afganistan, talibani prijete američkom predsjedniku Baracku Obami još žešćim otporom.

- Obama će gledati kako puno mrtvačkih kovčega iz Afganistana stiže u Ameriku - izjavio je talibanski predstavnik Kari Jusuf Ahamdi za AFP.

Istodobno, američki vojnici imaju problema s obukom afganistanske vojske jer su mnogi novaci narkomani, 90 posto ih je nepismeno, a nepismeno je i više od pola afganistanskih časnika, tvrde britanski mediji.

Četvrtina afganistanskih novaka svake godine jednostavno napusti svoje postrojbe, piše The Daily Telegraph.  

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:14 03.12.2009.

Pa nije ovo ni tako loše , biće sve više inspiracije za snimanje novog Ramba, Vijetnam je odavno izgustiran Irak takođe, uskaču Pakistan i Afganistan ... hahaha koji cirkus, ne mogu da verujem !

MM
Mladen Miletić
11:45 03.12.2009.

SAD ima problema i s obukom afganistanske vojske jer su mnogi novaci narkomani, a 90 posto ih je nepismeno. Protiv kojih se bore neprestano su isto Afganistanci rođaci familaija i sl. A oni ne da su nepismeni i bosonogi nego koriste oružije djelomično iz prvog svjetskog rata. Ali Amerika taj veliki Tata dobro tamo funkcionira i preuzima ugoj maka na licu mjesta !

TM
t_mirko
10:44 03.12.2009.

Kako ih nije sram, prijete nobelovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije