Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

T. Horvatinčić: Žao mi je tih mladih ljudi, krivi su vođe

Mislim da bi vođe ovih prosvjeda, njih nekoliko, trebali reći javnosti koje su to oni imali privatne interese u odnosu na nekretnine koje je kupila Hoto grupa.
11. veljače 2010. u 16:19 59 komentara 12 prikaza
horvatinčić
Foto: Arhiva VL

- Zašto se Marina Škrabalo i Sanja Modrić u svome “otvorenom prosvjednom pismu” uredništvu Informativnog programa Hrvatske televizije nisu predstavile kao aktivistice Zelene akcije, nego se skrivaju iza članstva u Programskom vijeću HRT-a?! Pa sad u tom pismu broje koliko je puta Hloverka kimnula glavom ili nije? To je suludo, budući da meni Hloverka Novak-Srzić ionako nije bila sklona u emisiji - niti sam to tražio - ali sam očekivao da će me, kad su me već pozvali u Otvoreno, bar pustiti da završim svoju misao do kraja.

Nije ona mene pozvala u emisiju osobno niti na svoju ruku, nego je to očito bio stav uredništva i uređivačke politike Informativnog programa HTV-a. A meni nije bilo ni na kraj pameti da u emisiji nastupim zajedno s nekim iz Zelene akcije ili s nekim od prosvjednika jer me oni uvijek nadglasaju svojim objedama i lažima. Inače, stav Hoto grupe je da se mi bavimo građenjem, za što imamo sve potrebne dozvole, i da se stalno ne "opravdavamo" javnosti zašto s investicijom većom od 100 milijuna eura želimo urediti jedan od središnjih blokova u Zagrebu.

U izradi je i trodimenzionalna vizualizacija koju ćemo postaviti na ulazu u Varšavsku, a na tom je mjestu ionako svaki dan bar pet nepropisno parkiranih automobila. Kad je, pak, riječ o policijskoj akciji, ja vjerujem u vladavinu prava i pravnu državu - i mislim da bi vođe ovih prosvjeda, njih nekoliko, trebali reći javnosti koje su to oni imali privatne interese u odnosu na nekretnine koje je kupila Hoto grupa. I zato mi je, u tom kontekstu, žao tih mladih ljudi koji se smrzavaju po drveću, u kontejnerima... a njihovi vođe u najmanju ruku završe u Skupštini, Saboru ili na nekoj političkoj listi, rekao je za Večernji list poduzetnik Tomo Horvatinčić.

NA MORU
Imamo fotografiju: Evo kako je predsjednik Milanović izgledao u mladosti
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • jacki:

  u redu gos-n Horvatinčić. Poslije vašeg gostovanja kod legendarne Hlo jedino je ostalo nejasno da li, ako snijeg čistite u jahaćim čizmama, jašete sa lopatom za snijeg?

 • marko53:

  Pa poslije kažu kriva država.Skupljači boca, ostaju skupljači boca.

 • Avatar hudikadr
  hudikadr:

  Bandiću - ljigavi primitivče - ODSTUPI , a kriminalca sa slike gore pod hitno u RBA !