Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADIO PRIJAVU

Švicarac lažno prijavio krađu auta koji mu je razbio prijatelj

mercedes slk
Daimler
21.08.2013.
u 12:22

Švicarski državljanin prijavio je da mu je otuđen automobil s obzirom na to da se nije nalazio na mjestu gdje ga je parkirao

Četrdesetogodišnji švicarski državljanin zaradio je kaznenu prijavu jer je prekjučer lažno prijavio krađu automobila koji mu je prije toga razbio prijatelj.

Kako su izvijestili iz PU istarske, Švicarac je u ponedjeljak prijavio kako mu je za vrijeme održavanja festivala u Štinjanu netko otuđio torbicu s novcem i ključevima osobnog automobila Mercedes 200 SLK švicarskih registracijskih oznaka. Muškarac je također prijavio da mu je otuđen i automobil, s obzirom na to da se Mercedes nije nalazio na mjestu gdje ga je parkirao.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da se Mercedes nalazi u prostorijama HAK-a u Puli te da je 40-godišnjak lažno prijavio krađu automobila i torbice. Naime, 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima, na cesti koja vodi prema štinjanskoj luci, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a koju je izazvao vozač Mercedesa 200 SLK. Vozač je u oštrom zavoju  zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je udario u Mitsubishi Carismu pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak s područja Barbana.

Mitsubishi je od siline udarca odbačen izvan kolnika, u nisko raslinje, a vozač Mercedesa se, nakon što je izazvao prometnu nesreću, udaljio s mjesta događaja. Automobil je pronađen napušten u naselju Štinjan. Djelatnici HAK-a prevezli su vozilo u svoje prostorije, a istraživanjem je utvrđeno da je nesreću izazvao 40-godišnji državljanin Švicarske, prijatelj Švicarca koji je vlasnik vozila i koji je prijavio krađu.

Protiv 40-godišnjeg švicarskog državljanina podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku, dok se protiv Švicarca koji je izazvao prometnu nesreću pokreće prekršajni postupak.

>> Lopovi se vozili, opelješili aute pa ih ostavili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije