Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koordinacija ugostitelja:

'Svaku pripremu, posluživanje i konzumaciju prstaca treba strogo kazniti'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
01.07.2019.
u 14:26

Za obnovu biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, tako da svatko tko sudjeluje u ovoj djelatnosti direktno nanosi štetu hrvatskoj obali i prirodnim ljepotama

Koordinacija ugostitelja Hrvatske pozdravlja strogo kažnjavanje pripreme, posluživanja i konzumacije prstaca. Izlov prstaca u Hrvatskoj je zakonski zabranjen još 1995. godine. Lom obale, a koji nastaje njihovim izlovom, uzrokuje razaranje čitavog staništa životnih zajednica i nestanak autohtonih vrsta. Za obnovu biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, tako da svatko tko sudjeluje u ovoj djelatnosti direktno nanosi štetu hrvatskoj obali i prirodnim ljepotama.

„Kao struka koja živi od onoga što nam pruža naša predivna obala i zemlja, smatramo da svaki ugostitelj mora biti primjer brige o prirodnim blagodatima. Upravo zbog toga smatramo kako se mora stati na kraj nezakonitom izlovu prstaca, prije svega kroz strogo i dosljedno kažnjavanje svih onih koji čine nezamislivu štetu hrvatskom podmorju. Također, neprihvatljivo je da se tako baca ljagu na cijelu struku koja se od fiskalizacije nadalje, izuzetno trudi da poštuje sve zakone i propise i stalno je pod strogim nadzorom.“, izjavio je Marin Medak, predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
14:34 01.07.2019.

Jednostavno je : Krivolovci lome hrvatsku obalu..razaraju stijene i potom prebacuju ulov u Neum. Tamo se poslužuje.Kao domaći,a imaju samo par kilometara primorja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije