Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump:

'Susret s Kimom bio je neuspješan zbog Cohenovog saslušanja'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
04.03.2019.
u 07:10

U nizu objava na Twitteru Donald Trump je nazvao bivšeg odvjetnika Michaela Cohena "lašcem i prevarantom"

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je javno saslušanje njegova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom možda pridonijelo neuspjehu njegova susreta na vrhu sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom u Hanoju prošlog tjedna.

U nizu objava na Twitteru Donald Trump je nazvao Michaela Cohena "lašcem i prevarantom". Usto je kritizirao odluku istražnog povjerenstva Zastupničkog doma u kojemu demokrati imaju većinu da organizira saslušanje u trenutku kada se u Vijetnamu održava summit o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

Summit koji je počeo u srijedu naglo se završio sutradan pošto su se dvije strane razišle bez planirane zajedničke izjave.

"Ponekad treba otići" s pregovora, rekao je stanar Bijele kuće, protumačivši da su razgovori zapeli na pitanju gospodarskih sankcija uvedenih Sjevernoj Koreji zbog njezinih zabranjenih programa, nuklearnog i balističkog.

"Činjenica da demokrati javno saslušavaju notornog lašca i prevaranta dok traje veoma važan nuklearni summit sa Sjevernom Korejom možda je novo dno američke politike i možda je pridonijelo" neuspjehu summita, napisao je američki predsjednik u objavi na Twitteru.

"Takvo što još nije viđeno u vrijeme dok predsjednik boravi u inozemstvu. Sramota!", dodao je.

Michael Cohen koji je izbačen iz odvjetničke komore u prosincu 2018. je osuđen na tri godine zatvora zbog krivokletstva u Kongresu i povrede izbornog zakona  - što je počinio, rekao je, kako bi zaštitio Donalda Trumpa - i zbog porezne prijevare. U zatvor će biti sproveden 6. svibnja.

Na saslušanju je dao iskaz koji jako tereti njegova šefa. Predsjednik Trump je "rasist, lupež i prevarant", rekao je tada Michael Cohen.

Ključne riječi

Komentara 2

AA
aabbcc
17:15 04.03.2019.

Kim je fino objasnio Trumpu da S. Koreja ne trazi ukidanje sankcija koje su ameri uveli ! /Ameri uvedu sankcije bez pitanja na svoju ruku i onda bi da ih neko moli za ukidanje amerskih gluposti.. ha ha..heee...!! /.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije