Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među uhićenima i oni s debljim dosjeom

Akcija policije i USKOK-a: Sumnjiče kriminalnu skupinu da je iz Južne Amerike prokrijumčarila 1,5 tona kokaina

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
13.04.2022.
u 22:09

Među onima koji su za sada osumnjičeni su i neki stari znanci policije. Jedan od njih je, neslužbeno se doznaje, Petar Ćosić Šarac kojem su istražitelji u srijedu ujutro pokucali na vrata.

Policija i USKOK, prema neslužbenim informacijama pokrenuli su novu akciju protiv kriminalne skupine koja se sumnjiči za krijumčarenje najmanje 1,5 tona kokaina iz Južne Amerike.

Među onima koji su za sada osumnjičeni su i neki stari znanci policije. Jedan od njih je, neslužbeno se doznaje, Petar Ćosić Šarac kojem su istražitelji u srijedu ujutro pokucali na vrata.

Osim njega osumnjičen je i Oliver Čokara, zagrebački poduzetnik koji je koncem prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog 800 kilograma kokaina koji je lani nađen u bananama u Luci Ploče. Osim toga mu je temeljem nagodbi s USKOK-om oduzeto i 1,5 milijuna kuna.

Lani je policija u nekoliko navrata u Luci Ploče zaplijenila više stotina kilograma kokaina i već je tada rečeno da se istražuje kome je droga bila namijenjena. Jedan krak je istražitelje odveo do Čokare i njegovih suoptuženika. Je li ovo nastavak tih akcija bit će jasnije nakon što se obave sve pretrage. Akcijom je obuhvaćeno još nekoliko osoba.

Što se tiče Ćosića on je svojevremeno pao u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina. Nakon godina povlačenja po sudovima većina njegove grupe se 2017. nagodila s USKOK-om, a on je tada bio osuđen na četiri godine zatvora i oduzimanje 150.000 eura. Do sporazuma je u istražnom zatvoru već bio proveo tri i pol godine. 

>> VIDEO Policajac pronađen mrtav u svojem uredu u zgradi Policijske uprave u Osijeku


 
Ključne riječi

Komentara 11

GE
Gefufna
22:39 13.04.2022.

Narocito zabavno je citati kako su osuđeni za po parsto kila i to nekoliko puta. Sudstvo nam je fenomenalno. Ulove te sa 50 kila kokaina, puste na slobodu do kraja procesa koji traje deset godina, u međuvremenu te jos par puta ulove i nikom nista. Ne znas jel su nesposobniji sverceri ili dorh

PH
Petarstijena-HR
22:27 13.04.2022.

Samo dobio 6.g zatvora,a sa količinom droge mogao drogirati 800.000 ljudi.Mašala HR krivousudnici iz krivousuđa...

PH
Petarstijena-HR
22:44 13.04.2022.

Žao mi je ako je na drogu navukao djecu radničke klase,a za djecu političara i krivousudnike iz krivousuđa me nije briga,dapače to bih im i poželjeo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije