Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sudski postupak supruga poginule medicinske sestre Perišić protiv države

26.11.2008.
u 14:27

Na Općinskom sudu u Vinkovcima počeo je danas sudski postupak u kojem Zlatko Perišić - suprug medicinske sestre Ljubice Perišić, preminule od posljedica pada vojnog helikoptera HV-a MI-8 u srpnju 2007. g. u vojarni 204. vukovarske brigade - tuži Republiku Hrvatsku za nadoknadu štete. Tajana Babić, Perišićeva odvjetnica, izjavila je novinarima nakon rasprave kako se Državno odvjetništvo i dalje protivi odštetnom zahtjevu tužitelja koji je, kako je navela, "postavljen više od inače uobičajenih orijentacijskih kriterija". - Mi smo postavili odštetni zahtjev u visini od 300.000 kuna za svako dijete i za tužitelja 250.000 kuna - istaknula je odvjetnica Babić. Dodala je kako tužitelj Zlatko Perišić, osim odštete za sebe od 250.000 kuna, traži i nadoknadu izgubljene zarade s obzirom na to da je glazbenik, a koliki će biti novčani iznos tog zahtjeva njenog klijenta utvrdit će naknadno vještaci.

Odvjetnica Babić izjavila je također kako se Državno tužiteljstvo i dalje protivi zahtjevima njezina klijenta te kako "ne uvažava činjenicu da je do samoga štetnog događaja došlo isključivo krivnjom Republike Hrvatske, odnosno padom helikoptera, koji je preinačen suprotno pravilima struke".

Izvijestila je kako je država Zlatku Perišiću, koji iz braka s preminulom suprugom Ljubicom Perišić ima dvoje djece, ponudila odštetu od 220.000 kuna po članu obitelji, što je tužitelj odbio.

Od posljedica pada helikoptera HV-a, do kojega je došlo 9. srpnja 2007. godine u krugu vukovarske vojarne, osim Ljubice Perišić (41) poginule su još dvije osobe dok je devetero lakše i teže ozlijeđeno.

Rezultati višemjesečne tehničke istrage koju je provelo posebno vojno-civilno Povjerenstvo, potvrdili su da je do nesreće došlo zbog spužve, neovlašteno ugrađene oko upravljačkog sustava vojnog helikoptera HV-a MI-8, koja je ometala, a potom i blokirala upravljački sustav.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije