Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Stručnjak o bombi podmetnuoj u Porscheu: 'Postavljena je kao ozbiljna opomena'

Zagreb: Policija deaktivirala bombu na automobilu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
12.05.2020.
u 21:21

Što je bio motiv podmetnute paklene naprave, još uvijek nije poznato

U ponedjeljak oko 12 sati nastala je panika  u servisu Porsche Inter Auto kad su radnici kod hladnjaka motora vidjeli mobitel spojen na eksploziv, a na teren je vrlo brzo izašla policijski službenici iz protueksplozivne zaštite i deaktivirali eksploziv. 

Kriminalist Željko Cvrtila kazao je za 24 sata da u istrazi treba vidjeti tko je imao pristup autu.

- Istražit će se je li auto negdje vožen, na čišćenje ili popravak. Nije postavljanje eksploziva posao od tri minute, da se zalijepi i zakvači. Kod nas to nije često, ali niti nepostojeće. Takva situacija upućuje na namjeru ubojstva. Vještaci će znati je li mobitel hrvatski, čije su SIM kartice unutra i je li on zakazao. Puno je tu nepoznanica. Pokušaj ubojstva, što bi se izrodilo, bi li poginuo ili se teško ozlijedio. Možda je netko čekao pravi trenutak, je li se vozio s nekim, kolateralne žrtve. To su smjerovi u kojima bi trebala ići istraga - kaže Cvrtila.

Zagreb: Policija deaktivirala bombu na automobilu
1/6

Kako navodi, stari telefoni imaju dovoljno jaku bateriju kako bi aktivirali eksploziv, a na neke su znali staviti i druge vrste baterije i povezati sve žicama. 

Što je bio motiv podmetnute paklene naprave, još uvijek nije poznato. No, sudski vještak Goran Husinec kaže da je postavljena bomba opomena.

- Bomba smještena kod hladnjaka u motornom prostoru vrlo teško ubije vozača zbog velikog motora i mjenjača te pregradnog, tzv. požarnog zida, ali ga vrlo lako teško ozlijedi i napravi invalidom. Zbog toga sam mišljenja da je bomba bila postavljena kao vrlo ozbiljna opomena - kaže Husinec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije