Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnički prikaz

Što čini gravitacija: Evo koliko ostarimo za samo par sekundi

gravitacija (1)
Screenshot: Youtube
24.03.2013.
u 16:08

Snimka je obrađena tako da se tijela skakača ne miču, miče im se koža, celulit, mišići...

Američki umjetnik Michael Haussman odlučio je prikazati učinak gravitacije na neuobičajen način. Snimio je pet različitih ljudi kako skaču po trampolinu, svakog s drukčijom pozadinom.

– Osoba koja skače na trampolinu običnom gledatelju izgleda samo kao figura koja se miče gore-dolje – objašnjava Haussman.

Kako bi bolje izrazio njihove pokrete, Haussman je skakače snimio sa 2000 slika po sekundi. Snimljena tijela poslije su digitalno stabilizirana kako ne bi izgledalo da se gibaju gore-dolje. Sve što se kreće njihova su koža, celulit, mišići...

Rezultat – vidimo ljude koji se ne miču, ali zbog načina na koji im se giba koža izgleda kao da su u sekundama ostarjeli nekoliko desetljeća.

Komentara 1

PR
promjena2
00:06 26.03.2013.

Plava se sa mehanickim metodama nadograjuje fuzionirajuci sa gravitacijskom silom. Ministar znanosti zeljko jovanovic i Ivo Josipovic imaju tu formulu (M= -0+) u stroju koji daje "slobodni izvor snage". Stroj moze zamjeniti nuklrarke plus fosilna i ne-fosilna goriva. Stroj nikad ne prestaje raditi tako sve dok ima i postoji "sila teza" u nasoj planeti zemlji. Zapisi te se tu formulu i potrazite kod Josipovica i Jovanovica ministra znanosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije