Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Što čine protiv korupcije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.02.2020.
u 21:14

Među identitetska pitanja oko kojih se vrti unutarstranačka kampanja ovih su se dana uspjela progurati i pitanja klijentelizma

Među identitetska pitanja oko kojih se uglavnom vrti unutarstranačka kampanja u HDZ-u ovih su se dana, iako u znatno manjoj mjeri, ipak progurala i ona o klijentelizmu i korupciji. Klijentelizam je kao jednu od težih boljki stranke i društva od samog početka označio Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Mire Kovača.

Zakon na čekanju

Pravednu i učinkovitu državu i borbu protiv korupcije kao cilj svojeg programa za sljedeće četverogodišnje razdoblje na subotnjem izbornom skupu u Mimari označio je i aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković. Pitanje je, međutim, koliko je HDZ na svim razinama doista spreman na borbu protiv klijentelizma i korupcije, s obzirom na mnoštvo afera, od lokalnih do državne razine, koje gotovo svakodnevno pune medijske stupce.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Analiza imovine saborskih zastupnika: Ni sami ne znaju što i koliko imaju

- Orban u 'savez' protiv EU uključio i Hrvatsku

- Masoni u Hrvatskoj: Imamo tri lože, a javni istupi poput izjava Nikice Gabrića prava su rijetkost

- Na 1112 straica objašnjeno kako je 600 ljudi prevareno za 81 milijun kuna

Ključne riječi

Komentara 1

ER
Erick
02:37 18.02.2020.

Upravo sam se vratio iz Juzne Africke Republike, posluju na slican nacin. Korupcije I mito je glavni biznis politicara. Turisticki vodic nam je govorio o napredku od kada je na vlasti ANC. Hvalio je sve, cak kada smo prolazili pored onih masovnih naselja gdje zivi oko 1.6 mil. I sve je sklepano od starog Lima ili drveta,rekao je da je to stotinu putabolje nego Ono sto Su imali prije. Istina, grade se I Nova naselja za njih, pitanje je tko ih dobije. Na pitanje moje supruge zasto je ANC dozvolio bivsem predsjednik Koji je bio prisiljen da napusti vlast s ukradenih 400 mil. Rekao je da se vodi istraga. Slicno je se dogodilo I u Zimbabwe s njihovim predsjednikom. Nesto slicno I u Hrvatskoj, Mesic, Vidosevic, Bandic, Senader, a gdje Su svi oni iz privatizacije? U Africa Su na vlasti ANC I Zimbabwe je slicna stranka,zato ne diraju svoje lopove, dijele zajedno. U Hrvatskoj imamo HDZ I SDP, bratske stranke iz CKH, ocekujmo li od njih da ociste korupciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije