Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Danas nagla promjena vremena: Temperature će rasti i do 16 °C, a onda opet veliko zahladnjenje

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
17.01.2024.
u 07:19

Za danas je za cijelo područje uz Jadran, uključujući i gospićku regiju, izdano žuto upozorenje zbog obilne kiše koja će padati i vjetra koji će puhati do 75 kilometara na sat

Stiže najavljivana promjena vremena i nagli porast temperature zraka koji će posebno osjetiti meteoropati. U kontinentalnoj Hrvatskoj gdje su se ovih dana dnevne temperature kretale oko ništice, temperature će skočiti za 10, čak i 15 stupnjeva no već sljedeći dan će ponovno naglo pasti. 

Vrijeme će danas biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, na širem riječkom području i u Gorskoj Hrvatskoj i obilna. Ujutro se u unutrašnjosti slaba oborina može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, osobito u gorju i jak. Na moru će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, lokalno i olujno. Najviša temperatura zraka od 6 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

Za danas je za cijelo područje uz Jadran, uključujući i gospićku regiju, izdano žuto upozorenje zbog obilne kiše koja će padati i vjetra koji će puhati do 75 kilometara na sat.  

VEZANI ČLANCI: 

Sutra će pak biti promjenljivo oblačno uz izraženu južinu, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i uz njega gdje može biti obilnija i praćena grmljavinom. Najmanje se oborine očekuje u istočnim predjelima gdje će biti i najviše sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a duž obale prijepodne i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 7 do 12, najviša dnevna od 11 do 16, a na Jadranu veći dio dana od 12 do 17 °C. U noći sa sjevera osjetno zahladnjenje. U petak će, naime, temperature ponovno pasti ispod nule te se očekuje i snijeg. 

Zbog ovakvog naglog porasta temperatire, biometeorološke prilike na području Hrvatske bit će nepovoljne. Zbog nadolazeće promjene vremena, jačanja južine te porasta naoblake i temperature zraka meteoropati mogu imati glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda, smanjenu koncentraciju, kao i poteškoće sa snom u noći na četvrtak. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti izražene, pa savjetujemo da se pridržavaju uputa liječnika i izbjegavaju suvišne napore.

GALERIJA FOTO Ovako je Zagreb izgledao prije 11 godina: Obilni snijeg paralizirao je metropolu

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
1/48

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije