Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODOR ARKTIČKE HLADNOĆE

VIDEO Ekstremni zimski uvjeti pogodili SAD: Temperature i do -50°C, potvrđene prve smrti

Foto: reuters
1/13
15.01.2024.
u 23:43

Zasad je potvrđena smrt troje beskućnika u Milwaukeeu, u Wisconsinu, a vlasti navode kako je moguće da su preminuli od hipotermije, dok je još petero preminulo zbog ekstremnih uvjeta

Većina SAD-a pogođena je ekstremnim vremenskim uvjetima, s upozorenjima o prodoru hladnog zraka i snijega koji bi mogli utjecati na milijune građana. Zasad je potvrđena smrt troje beskućnika u Milwaukeeu, u Wisconsinu, a vlasti navode kako je moguće da su preminuli od hipotermije, dok je još petero preminulo zbog ekstremnih uvjeta. 

Nacionalni meteorološki servis upozorio je kako bi temperature mogle doseći i do -30°C u centralnoj Americi te i do -50°C u planinskim predjelima. Zbog vremenskih neprilika otkazano je i više izbornih skupova koji se održavaju uoči predstojećih predsjedničkih izbora, prenosi NBC News. 

Jedan 64-godišnjak pronađen je mrtav prošlog petka ispod mosta u Milwaukeeu, dok je dan nakon pronađeno i tijelo 69-godišnjaka koji se od hladnoće sklonio u automobilu. Još je naknadno pronađeno i tijelo 40-godišnjaka kod mehanizma za grijanje kod tračnica. 

Vlasti u Mississippiju upozorile su i građane da ne odlaze na putovanja zbog leda na prometnicama, a najveći pad temperature očekuje se do srijede. 

Ukupno je 125 milijuna građana SAD-a pogođeno ekstremnim uvjetima, a upozorenja su upućena i građanima u Teksasu te na samom jugu zemlje. Prvi snijeg pao je i u New Yorku, a graonačelnik Eric Adams poručio je kako je grad ''spreman''. 

>> GALERIJA FOTO Ovako je Zagreb izgledao prije točno 11 godina: Obilni snijeg paralizirao je metropolu

1/48

Komentara 7

LL
lijepa_li si
23:52 15.01.2024.

strašno. da se sluša gretu bilo bi još hladnije!

FR
franciskofranko4
00:43 16.01.2024.

Ovi ateisti ne kuže da su suvišak u Božjem planu.Greška podložna izumiranju.

MI
mikimouse12
02:58 16.01.2024.

Budu se rijesili beskucnika na humaniji nacin:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije