Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje u domu

Štićenika (14) dječjeg doma silovali, drogirali i nasilno tetovirali

zlostavljanje
Foto: Thinkstock
25.12.2014.
u 15:51

Prema navodima nesretnog mladića, nekolicina 'starijih domaša', osim seksualnog zlostavljanja, u nekoliko navrata nasilno su ga na više mjesta po tijelu tetovirali iglom i tintom

Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, odreagirala je na današnju dojavu kako je dječak J.K. (14), štićenik zagrebačkog Dječjeg doma A. G. Matoš, zadnje dvije godine periodično bivao silovan od izvjesnog sedamnaestogodišnjaka. Nije sasvim jasno je li zlostavljač također štićenik te institucije ili štićenik Psihijatrijske bolnice Lopači u kojima je zlostavljani mladić povremeno boravio, navodi se u priopćenju Udruge Kreativa Zagreb

Sve navode će istražiti nadležna PU. Prema navodima nesretnog mladića, nekolicina 'starijih domaša', osim seksualnog zlostavljanja, u nekoliko navrata nasilno su ga bez njegovog pristanka na više mjesta po tijelu tetovirali iglom i tintom, a sve je to bilo popraćeno svakodnevnim premlaćivanjem i prisilom na konzumaciju droga.

>> Svaki mjesec jedna žena ubijena je od ruke bliskog člana obitelji

Komentara 9

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:22 25.12.2014.

Kako je "odreagirala"? Je li odmah dala uhapsiti osumnjicene i zatrazila da im se sudi kao odraslima?

SA
samoborka
16:38 25.12.2014.

ti domovi za nezbrinutu djecu su pakao. Rijetka su ta djeca koja tamo odrastu u normalne i ispravne osobe. Stalno se proziva zene koje izvrse abortus, ali se uopce ni ne spominje sve one majke (i oceve, ali vecinom samo majke) koje iza poroda napuste svoju djecu i prepuste ih na milost i nemilost ovom bezdusnom Svijetu, izlozene vjetrometini zivota i raznih gadova, bez ljubavi i bez zastite. Da, Neka od te djece zavrse u rukama dobrih posvojitelja, ali najveci dio ih ostaje u tim domovima skroz do punoljetnosti i odrasta bez ikakve ljubavi i ikoga svoga bliznjeg.

PL
Pocza Ludmila
17:13 25.12.2014.

Užas. DOM, koji bi trebao biti Dom, je mjesto, koje te ubija kroz cijeli život. Jesu li odgajatelji primili plaću za sve mjesece. Bave li se djecom, kao sa svojom kod kuće ? Sve se to MORA vidjeti i prijeje tolikog zla na djetetu da nešto nije u redu. Kada će nadležne službe raditi svoj posao, da ne dođe do takovog užasa. <<<<<<<<Zamislite svoje dijete u toj situaciji. Bili osjetili da nešto nije u redu prije toga užasa. Zar to mora novinar prvi otkriti ? Puno pitanja, a ima li odgovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije