Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stephanie Milda uspješno operirana, uzrok bolesti uklonjen

Prema riječima roditelja, dr. Frim misli da drugi zahvat možda neće biti potreban jer je uspio riješiti sve Stephanieine probleme
11. listopada 2012. u 09:21 37 komentara 141 prikaza
Stephanie Milda (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Jučer poslijepodne po lokalnom vremenu, a noćas po našem, 5-godišnja Zadranka Stephanie Milda operirana je u sveučilišnoj bolnici u Chicagu, potvrdio je Danijel Švenda, jedan od organizatora humanitarne akcije "Samo želim biti zdrava" i prijatelj obitelji Milda.

Operacija koja je trajala oko sedam sati uspješno je izvedena, a prema riječima dr. Davida Frima, kako prenose roditelji, sindrom ACM-a, od čega je djevojčica bolovala, u potpunosti je uklonjen.

>>Malena Stephanie bit će operirana 10. ili 15. listopada

Tonzile, koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, dr. Frim je podigao i razdvojio, kao i kralježak C1, a kost koja joj je također smetala i stvarala probleme je izvadio. Likvor za sada teče normalno, bez ikakvih smetnji.

Prema riječima roditelja, dr. Frim misli da drugi zahvat možda neće biti potreban jer je uspio riješiti sve Stephanieine probleme, ali o svemu će se znati više kad se naprave dodatne pretrage. Liječnički tim vrlo je zadovoljan učinjenim i Stephanieinim hrabrim držanjem.

Stephanie je trenutačno na antibioticima i steroidima te joj slijedi normalan bolnički postoperativni oporavak koji će trajati 5 do 6 dana. Kako kaže majka Anita, Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom, a na njihove upite boli li je što samo je kratko odgovorila: "Ne".

Roditelji i sestra Melanie prije operacije dobili su stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu te su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

Ovim putem svim dobrim ljudima koji su nesebično omogućili ovo liječenje za Stephanie, medijima i tvrtkama donatorima roditelji i organizacijski tim još jednom od srca zahvaljuju.

Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?