Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavlja se

Stephanie Milda uspješno operirana, uzrok bolesti uklonjen

Stephanie Milda (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
1/8
11.10.2012.
u 09:21

Prema riječima roditelja, dr. Frim misli da drugi zahvat možda neće biti potreban jer je uspio riješiti sve Stephanieine probleme

Jučer poslijepodne po lokalnom vremenu, a noćas po našem, 5-godišnja Zadranka Stephanie Milda operirana je u sveučilišnoj bolnici u Chicagu, potvrdio je Danijel Švenda, jedan od organizatora humanitarne akcije "Samo želim biti zdrava" i prijatelj obitelji Milda.

Operacija koja je trajala oko sedam sati uspješno je izvedena, a prema riječima dr. Davida Frima, kako prenose roditelji, sindrom ACM-a, od čega je djevojčica bolovala, u potpunosti je uklonjen.

>>Malena Stephanie bit će operirana 10. ili 15. listopada

Tonzile, koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, dr. Frim je podigao i razdvojio, kao i kralježak C1, a kost koja joj je također smetala i stvarala probleme je izvadio. Likvor za sada teče normalno, bez ikakvih smetnji.

Prema riječima roditelja, dr. Frim misli da drugi zahvat možda neće biti potreban jer je uspio riješiti sve Stephanieine probleme, ali o svemu će se znati više kad se naprave dodatne pretrage. Liječnički tim vrlo je zadovoljan učinjenim i Stephanieinim hrabrim držanjem.

Stephanie je trenutačno na antibioticima i steroidima te joj slijedi normalan bolnički postoperativni oporavak koji će trajati 5 do 6 dana. Kako kaže majka Anita, Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom, a na njihove upite boli li je što samo je kratko odgovorila: "Ne".

Roditelji i sestra Melanie prije operacije dobili su stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu te su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

Ovim putem svim dobrim ljudima koji su nesebično omogućili ovo liječenje za Stephanie, medijima i tvrtkama donatorima roditelji i organizacijski tim još jednom od srca zahvaljuju.

Ključne riječi

Komentara 37

KK
karate kid
09:33 11.10.2012.

sretno malena! budi i dalje hrabra i snažna.

ST
stomugromova
09:33 11.10.2012.

Jedna lijepa vijest u ovom danu !!

AN
Android
09:31 11.10.2012.

BRAVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije